2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem függesztenék fel a mentelmi jogukat

Ne függesszék fel Veres János pénzügyminiszter, MSZP-s országgyűlési képviselő, Lázár János fideszes és Karsai József szocialista képviselő mentelmi jogát; ezt javasolja a mentelmi bizottság az Országgyűlésnek - mondta az MTI-nek a testület szakértője ked
2008. május 27. kedd 13:49 - Hírextra

A testület négy ügyet tárgyalt keddi ülésén - Lázár János két ügyben is érintett volt -, és a mentelmi bizottság mind a négy esetben azt javasolja az Országgyűlésnek: ne függessze fel a képviselők mentelmi jogát - közölte a bizottság szakértője az MTI-vel a testület ülését követően. Hozzátette: Veres János ügyében többségi döntés született, a másik két képviselő esetében viszont egyhangúlag határoztak a képviselők.

A részletekről elmondta: Veres János ellen a Hír Televízió tett feljelentést rágalmazás vétsége miatt. E lépés oka az volt, hogy a pénzügyminiszter egy újságcikkben hazugnak nevezte a kereskedelmi csatornát, s azt is mondta, hogy pénzért vett nyilatkozatot a Hír TV.

Lázár János fideszes képviselő ellen egy hódmezővásárhelyi lakos magánvádas rágalmazás, és egy pótmagánvádas ügyben tett feljelentést. A szakértő közölte: mindkét ügyben egyhangú döntést hozott a bizottság.

Karsai József Battonya polgármestere, szocialista képviselő ellen egy helyben lakó testvérpár tett feljelentést rágalmazás és becsületsértés miatt. Az érintettek a feljelentést azzal indokolták, hogy Karsai József egy kereskedelmi televízió reggeli műsorában - bár nevüket nem mondta ki - a feljelentőkkel szemben becsület sértő kijelentéseket tett, negatív értékítéletet kifejező véleményt mondott.

A mentelmi bizottság szakértője közölte: a testület ebben az esetben is egyhangú javaslatot fogalmazott meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását