2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kortárs fesztivál Fehérváron

Kortárs Művészeti Fesztivál kezdődött pénteken Székesfehérváron; a június 1-ig tartó, ezúttal kilencedik alkalommal megrendezett programsorozat keretében a kortárs művészetek szinte minden műfaja bemutatkozási lehetőséget kap a városban.
2008. május 24. szombat 08:33 - Hírextra
Csaknem félszáz kiállítás, koncert, irodalmi rendezvény, kulturális bemutató, előadás várja a székesfehérváriakat és a dunántúli megyeszékhelyre látogatókat.

A program rendkívül gazdag kortárs képzőművészeti kiállításokban, és a tárlatok egy részének megnyitásával nem is várták meg a fesztivál kezdetét. Már a hét elején látható volt Kis Róka Csaba festőművész kiállítása, a mezőszemerei alkotótelep tevékenységét és az ott született alkotások egy részét bemutató kiállítás, továbbá Móser Zoltán fotói és a MOA csoport lakástextiljei. Szántói Krisztián "fanyar idill" rajzokkal, illusztrációkkal, Vén Zoltán pedig újabb grafikáival mutatkozott be.

A fesztivál hivatalos megnyitását pénteken a szabadtéri művész-zászló kiállítás jelezte: a történelmi belváros 11 pontját díszítették fel a művészek által a korábbi években, illetve az idei pályázatra tervezett és készített zászlókkal.

A Városi Képtár-Deák Gyűjteményben Képfény-tár címmel, Háy Ágnesnek a Táj portréval és félholddal című Ámos Imre-festményhez készült fényinstallációja látható péntektől. A Kodolányi Főiskola Városmajor épületében az Első Székesfehérvári Tablókiállítás várja az érdeklődőket.

Ujházi Péter Munkácsy-díjas érdemes művész új művészi oldaláról mutatkozik be a fesztiválon: pénteken nyitották meg Vasaim címmel a Kecskeméti Alkotótelepen vashulladékokból összerakott szobrainak tárlatát A Szabadművelődés Házában.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkáiból nyílik "Első látásra" címmel szombaton tárlat a Szent István Király Múzeumban. A rendezők azt tervezik, hogy a jövőben csoportos kiállítás keretében rendszeres bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a még fel nem fedezett, ígéretes tehetségek munkáinak.

"Fűképeket" alakítanak ki a IV. Fűnyíró akció keretében alkotó művészek, akik fűnyíróval a palotavárosi lakótelep zöldterületein készítik el az alkotásaikat.

A fesztivál idején fesztivál udvar működik, ahol koncertek és filmvetítések lesznek. A kortárs irodalomról Kukorelly Endre író fejti ki a véleményét, a város és lakóinak kapcsolatáról pedig az Egy város felelőssége - Élhető tereink című konferencián hangzanak el előadások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását