2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az 50 legjobb magyar szálloda

A Népszabadság TOP sorozatában újdonság az 50 legjobb magyar szállodáról szóló összeállítás megjelentetése - hangzott el a kiadvány szerdai sajtótájékoztatóján, ahol azt is megtudhatták a résztvevők, hogy milyen szempontok alapján választotta ki a szerkes
2008. május 22. csütörtök 07:37 - Hírextra

Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke - aki egyben a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke is - megjegyezte, hogy több mint 30 évig dolgozott szállodaigazgatóként és nagyon szerette a munkáját. A szállodák - persze közülük is a kiválóak, az egyedi arculatúak - varázslatos helyek, amelyek nélkül nincs idegenforgalom.

A szerviz, a minőség sokszor apró dolgokon múlik. Mondjuk azon, hánykor kell elhagyni reggeli után a szobát - ha túl korán, az bizony arra utalhat, hogy nagyon spórolnak a munkaerővel - idézte fel a közelmúltban az egyik hazai szállodában szerzett tapasztalatát.

Ma ez az ágazat már a GDP 10 százalékát produkálja, félmillió embernek teremtve munkahelyet. Az elmúlt évtizedben sok kitűnő szálloda nyílt Magyarországon, emelkedett a minőség, szélesedett a kínálat - emlékeztetett rá.

Mégis - tette hozzá Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója - a jó bornak is kell cégér. Ezért is üdvözölte az MT Zrt. a kiadvány megjelentetését. A vezérigazgató hozzátette: még nem tartunk ott, ahol az Európai Unió fejlett országai, ott ugyanis a vendégéjszakák 60 százalékát belföldiek töltik a szállodákban és csak 40 százalékát külföldiek.

Tavaly Magyarországon is megfordult a trend: először fordult elő, hogy a vendégéjszakák 51 százalékában belföldiek fordultak meg a hotelekben és 49 százalékban külföldiek.

Kiss Róbert Richard szakszerkesztő választotta ki az 50 legjobb szálláshelyet, konzultálva a tapasztalt magyar turisztikai szakemberekkel. A szerkesztő figyelembe vette az elhelyezkedést, a belső dizájnt, a szervizt, az éttermek színvonalát és számát, a wellnessrészleg tudását, és olyan "apróságokat" is, hogy miképpen fogadják a vendéget a hallban, segítőkész-e a főportás, van-e londiner, mennyire előzékeny a recepciós.

A New York Palace szállodában rendezett szerdai sajtótájékoztatón megjelentek a legjobb szállodák vezetői és marketingmenedzserei is. Az 50 legjobb magyar szálloda között különböző kategóriákban osztották ki a legjobb helyezéseket.

A klasszikus üzleti hotelek közül a New York Palace, a modern üzleti hotelek közül a Kempinski Hotel Corvinus, a kastélyszállodák között a Romantik Hotel Szidónia, a "nem a méret a lényeg" nevű kategóriában a Pólus Palace Thermal Golf Club Hotel, a wellness hotelek és gyógyszállók között a sárvári Spirit Hotel Rogner Thermal Spa lett az első.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását