2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megjelenik a miniszter és szeretőjének levelezése

Nemsokára múzeumba kerül és könyvalakban is megjelenik Golda Meir néhai izraeli miniszterelnök és titkos szeretője, David Remez levelezése. A zsidó állam eddigi egyetlen női kormányfője 26 éves korában ismerte meg a nála 12 évvel idősebb férfit, aki akkor
2008. május 20. kedd 09:48 - Hírextra

Mindketten házasok voltak, igaz, Meir nem élt a férjével, gyerekeivel együtt Tel-Avivban lakott. Remez bevonta kedvesét a mozgalomba és egyengette politikai karrierjét, együtt utaztak pénzalapok gyűjtésére. Közel laktak egymáshoz, gyerekeik ugyanabban az udvarban játszottak.

Kapcsolatukat titokban tartották, bár sokan tudtak róla. Mivel magánemberként csak rövid ideig tartó találkozásaik lehettek, szenvedélyes leveleket váltottak. A Jediot Ahronót című, népszerű izraeli lap szerint, amely részleteket közöl belőlük, Golda Meir romantikus, érzelmekkel teli nő volt. Remez költőien írt, gazdagítva az újhéber (ivrit) nyelvet, amely még fejlődőben volt. Szavai elbűvölték az asszonyt. "Megkaptam leveledet, elképzelheted, hányszor elolvastam. Mindig újat találok bennük.

Csodálatos dolog ilyeneket írni és olvasni. Azt írod, hogy nem akarsz többet hozzátenni, amíg nem találkozunk személyesen. Szívem erősebben ver erre a gondolatra. Csak Isten tudja, hogy mennyit várok ettől a találkozástól" - írta.

Egy másik levelében Golda Meir bevallotta, hogy azt a harmóniát, amelyet a férfi teremtett meg benne, eddig senki mással nem érte el. Később, David Ben Gurion első kormányában Remez közlekedési, Meir pedig munkaügyi miniszter volt. A miniszterelnök az asszonyt kormánya "első igazi férfijának" nevezte. Valószínűleg nem tudta, hogy az "igazi férfi" igazi nő is, aki bűntudatot érez, mert nem foglalkozik eleget a gyerekeivel, aki elfáradt abban a kapcsolatban, amelyet rejtegetni kellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását