2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hajdú László:"Időközi választásokat Újbudára"

Időközi önkormányzati választásokkal oldaná fel a patthelyzetet Újbudán az az SZDSZ-ből kilépett képviselő, aki miatt több mint egy hónapja nincs meg a többsége az MSZP-SZDSZ-MDF koalíciónak.
2008. május 20. kedd 09:27 - Hírextra

Hajdú László (független) hosszú hallgatás után az Újbuda televíziónak nyilatkozott az ügyben. A XI. kerületi önkormányzat világhálós oldalára is feltett interjúban a képviselő Molnár Gyula (MSZP) polgármestert tette felelőssé a kialakult helyzetért.

A Gazdagréten "egyéniben" mandátumot szerzett politikus azt közölte, álláspontja szerint az lenne a helyes út, ha a polgármester javaslatot tenne a testület feloszlatására.

A képviselő-testület az elmúlt hónapban háromszor ült össze, ám miután az ellenzék nem szavazta meg a napirendet, az ülést határozatképtelenség miatt mindig el kellett halasztani. A testületben 19 kormánypárti, valamint ugyanennyi ellenzéki, illetve független képviselő ül.

Patthelyzetben a sakkban azt mondják, fogjunk kezet, és kezdjünk egy új partit; adjuk tehát vissza a választók kezébe a döntést - javasolta Hajdú László, aki az elmúlt négy hétben nem kívánt nyilatkozni a sajtónak. A politikus interjújában távozását azzal indokolta: a helyi és a nagypolitika annyira megváltozott, hogy azt a saját értékrendjével már nem tudta összeegyeztetni.

Hasonló álláspontot fogalmazott meg korábban a helyi Fidesz is; a frakció szerint ha a polgármester nem képes biztosítani a működőképességhez szükséges többséget, a patthelyzetet időközi választásokkal kellene feloldani.

Molnár Gyula és Lakos Imre (SZDSZ) alpolgármester a legutóbbi ülést követően mandátumának visszaadására szólította fel Hajdú Lászlót. A polgármester közölte azt is, csak akkor ül össze ismét a testület, ha "rendesen tud dolgozni."

Az újbudai testületben az MSZP és az SZDSZ az önkormányzati választásokat követően úgy tudta a többségét biztosítani, hogy maga mellé állított egy MDF-es képviselőt, aki jelenleg az önkormányzat alpolgármestere. Ez a többség veszett el azzal, hogy Hajdú László a függetlenek közé ült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását