2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szekéren vitték el a lopott síneket

Egy turista készítette fénykép buktatta le azokat a fémtolvajokat, akik felszedték az erdei kisvasút pályáját Mesztegnyőnél - értesült a HavariaPress. A rendőrök egy hét alatt, egy turista által készített fénykép alapján fogták el a kisvasút vágányát fels
2008. május 19. hétfő 18:56 - Hírextra
A fotóson kívül még 70-en ültek a vonaton, ami majdnem kisiklott Mesztegnyő külterületén pünkösd hétfőn. A lovaskocsival menekülő fémtolvajokról készült felvételeket elemezve, a rendőrök beazonosították, majd elfogták a házaspárt, akik kihallgatásukon beismerték tettüket. A pár két 18 év alatti rokon fiút is magával vitt a sínfelszedő akcióra, emiatt kiskorú veszélyeztetése miatt is felelniük kell majd. A tolvajok elmondták, hogy tudatosan megrongálták a keskeny nyomtávú vasút váltóját, majd az erdőben felszedték a síneket, melyek egy használaton kívüli rakodórámpához vezettek. A vonat azonban az átállított váltó miatt odagurult hozzájuk, az egyik kereke pedig leugrott a sínről, mert elfogyott a pálya. A tolvajok ekkor a gazba dobálták a síneket, és elmenekültek. Az erdei kisvasút pályájából most 140 méternyi sín hiányzik. A sínfelszedő család 75 méternyi sínt adott el egy kereskedőnek fémhulladékként.
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. május 20. 13:58
Szőke norvégok vagy finnek lehettek az elkövetők, egészen biztosan... ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását