2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nadal legyőzte Federert

A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal nyerte a gigászok csatáját a 2,27 millió euró összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztorna fináléjában, miután három szettben, 2 óra 52 perc alatt legyőzte a világelső Roger Federert.
2008. május 18. vasárnap 23:12 - Hírextra

Az összecsapás nem mindennapi izgalmakat hozott: Federer az első szettben már 5:2-re vezetett, amikor Nadal rövid ápolást kért - a combját fájlalta -, innentől kezdve pedig ellenállhatatlanul játszott és 7:5-re fordított.

A második felvonásban ismét 5:2-re elhúzott az első helyen kiemelt, Hamburgban négyszer diadalmaskodó bázeli, ám Nadal újfent felállt a padlóról, így jöhetett a rövidítés, amelyet azonban Federer nyert.

A mindent eldöntő harmadik szettben megfordult a forgatókönyv, és Nadal lépett el 5:2-re: a 21 éves mallorcai klasszis itt már nem hibázott és első bajnoki labdáját kihasználva 6:3-ra nyert. Nadalnak ez volt a 26. tornagyőzelme.

A viadal a Mestersorozat ötödik állomása volt.

Eredmény, döntő:
----------------
Nadal (spanyol, 2.)-Federer (svájci, 1.) 7:5, 6:7 (3-7), 6:3

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását