2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rost Andrea új lemezéről

Hungarian Songs címmel jelent meg Rost Andrea legújabb CD-je: a főként Mozart- és belcanto énekesnőként ismert művész ezúttal Bartók, Kodály és Ligeti műveit vette lemezre. Új albuma mellett az énekesnő arról is beszámolt az MTI-nek, hogy 10 éve elhunyt m
2008. május 7. szerda 09:27 - Hírextra
A Warner Classics and Jazz gondozásában megjelent új lemezéről szólva Rost Andrea elmondta: bár korábban tényleg nem ez volt a zenei világa, megszerette ezeket a magyar dalokat.
Ragaszkodott például ahhoz, hogy fölvegyék Bartók Tíz magyar népdalát, amelyekről úgy véli, olyanok mint a csiszolatlan gyémántok. "Fontosak, mert ettől az egyszerűségtől jutunk el Ligetihez" - hangsúlyozta az énekesnő.

Kiemelte az Arany János versére komponált Ligeti-dalt, A bujdosót is, amely szerinte a hazaszeretet tökéletes megfogalmazása. "Ezt az érzést én sem zenében, sem szövegben soha nem éltem még át ilyen mélyen, ilyen gyönyörűségesen" - fogalmazott Rost Andrea, akit a lemezen Simon Izabella kísér zongorán.

Az énekesnő beszélt arról is, hogy május 18-án délelőtt a Zeneakadémia kistermében emlékhangversenyen idézik föl a tíz éve elhunyt neves bariton, Bende Zsolt alakját. Mint mondta, bár közben Dél-Koreában vendégszerepel, nagy részt vállal a szervezésből.

"Körülbelül másfél órás műsort tervezünk, Batta András rektor néhány szóval megemlékezik mesteremről, Bende Zsoltról, én is szeretnék röviden beszélni róla. Remélem, sikerül megszereznünk és összeállítanunk egy-két film-, illetve tévéfelvételből egy bejátszást, hogy valamiképpen ő is közöttünk legyen" - jegyezte meg Rost Andrea.

Hozzátette: hét kolléganője és hét kollégája kíván részt venni a műsorban, de nem állapodtak meg abban, hogy mit "kell" énekelni, ki-ki azt hozza majd, ami "a szívéből szól."

Elárulta, hogy számára nagyon nehéz volt a választás, mert rengeteg mindent tanult Bende Zsolt irányításával. A Traviata harmadik felvonásából az Addio del passato kezdetű áriát énekeli, és majdnem kötelezőnek érzi Júlia áriájának megszólaltatását.

"1989-ben Gounod Rómeó és Júliájában mutatkoztam be, ez volt az első, igazi megmérettetésem budapesti színpadon. A premieren Bende Zsolt nemcsak mint a mesterem állt mellettem, hanem Capuletként a papám szerepében adott biztonságot, támogatást" - emlékezett Rost Andrea.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását