2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Négyszázan nyaralnak a Bátor Táborral

Négyszáz krónikus beteg gyerek számára ígér vidám nyaralást a Bátor Tábor Alapítvány. A hat turnusban lebonyolítandó üdültetést több cég adománya tette lehetővé, önkéntesek százai pedig a gyerekek ellátásában segítenek.
2008. május 7. szerda 18:21 - Hírextra
Amint az alapítvány marketingasszisztensétől megtudta az MTI, minden gyerekre nagyjából egy gondozó, segítő jut, akiket 680 önkéntesből választottak ki. Mindezt úgy tehették meg, hogy igénybe vették nagyvállalatok segítségét, olyanokét elsősorban, akik hosszú távon elkötelezték magukat a Bátor Tábor céljai és értékei mellett.

A GlaxoSmithKline, az EON Hungária, a CIB Bank, az Union Biztosító, a Tesco, a Wyeth, a Deloitte vagy a UPC segítsége nem merül ki az évente 5 és 30 millió forint között nyújtott támogatásban: önkéntes munkával is támogatják a kezdeményezést.

Nem kevés azon cégek száma, akik elsősorban saját termékeiket, szolgáltatásaikat ajánlják fel a súlyos beteg gyerekek táboroztatásához. A Baumit Kft, a Pfizer, a Gepárd Team Futárszolgálat vagy a Ringier Kiadó - valamint a magánszemélyek segítsége - elengedhetetlen a mosolygós nyár eltöltéséhez - mondta az alapítvány marketingszakembere.

Idén nemzetközi lesz a gyerekcsapat: cseh, lengyel, szlovák és olasz daganatos betegségben szenvedő gyerekek érkeznek a táborba.

Az alapítvány jóvoltából 2001 óta több mint 1500 daganatos, cukorbeteg és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek táborozhatott ingyenesen.

A 2007-ben átadott hatvani táborhelyén turnusonként 70 gyereket tudnak fogadni, így idén nyáron 6 turnusban feledtetik majd a betegség okozta szenvedéseket mintegy 400 gyerek számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását