2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magyarok is segítenek a mianmari áldozatoknak

A Magyar Vöröskereszt azzal a kéréssel fordul magánszemélyekhez, vállalatokhoz és intézményekhez, hogy adományaikkal támogassák a Mianmarban bekövetkezett súlyos természeti katasztrófa áldozatait. A Vöröskereszt szakemberei és önkéntesei ideiglenes szállá
2008. május 7. szerda 17:58 - Hírextra
A magyar szervezet is csatlakozott a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) helyszíni segélyprogramjához és a mianmari katasztrófa áldozatainak megsegítésére külön számlaszámot nyitott. A támogatók a pénzadományt a következő számlaszámra küldhetik: MKB Bank 10300002-20329725-70763285. Az adományokat a Nemzetközi és a Mianmari Vöröskereszten keresztül juttatják el a rászorulókhoz.

Több magyar segélyszervezet is azon fáradozik, hogy segítséget nyújtson a mianmari lakosoknak. A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 speciális mentőcsapata Bangkokban várja, hogy megkapja a beutazási engedélyt Mianmarba, ahol a szervezet munkatársai a mentési munkálatokban fognak segédkezni.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egymillió forint értékben juttat segélycsomagokat a térségbe. A segélyszervezet jelenleg Thaiföldön dolgozó délkelet-ázsiai programigazgatója, Luter Gábor megkezdte a gyorssegélycsomagok beszerzését. A szervezet is közzétette adománygyűjtő felhívását, a magyar állampolgárok segítségét kérve.

A legutóbbi hivatalos adatok szerint a Mianmarban múlt hét végén végigsöpört Nargis nevű ciklon halálos áldozatainak száma meghaladja a 22 ezret, további 41 ezer embert eltűntként tartanak nyilván.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását