2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Miniszteri változások a Gyurcsány-kormányban

Az Országgyűlés mai ülésnapján hat új miniszterből öt - Szűcs Erika szociális és munkaügyi, Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi, Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Székely Tamás egészségügyi, valamint Molnár Károly tudománypoli
2008. május 5. hétfő 15:40 - Hírextra

2007. április 4. - Lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter, lemondását Gyurcsány Ferenc kormányfő április 6-i hatállyal elfogadta. Utóda április 23-án Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium addigi államtitkára lett a tárca élén.
2007. május 7. - Fodor Gábort nevezték ki környezetvédelmi és vízügyi miniszternek, aki Persányi Miklóst váltotta a minisztérium élén.
2007. június 1. - Takács Albertet nevezték ki igazságügyi és rendészeti miniszternek, aki Petrétei József utóda lett a tárca élén.

2007. július 1. - A Miniszterelnöki Hivatal élén miniszterelnök-helyettesként Kiss Péter váltotta Szilvásy Györgyöt, aki azóta tárca nélküli miniszterként irányítja a polgári titkosszolgálatokat. A szociális és munkaügyi miniszter - Kiss Péter helyett - Lamperth Mónika addigi önkormányzati és területfejlesztési miniszter lett. Az ő helyére Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos került, aki továbbra is felügyelte a fejlesztéspolitikát. Tárca nélküli miniszter lett Draskovics Tibor, az Államreform Bizottság alelnöke, aki a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelt.
2007. december 5. - Kákosy Csaba lett az új gazdasági és közlekedési miniszter, aki a posztjáról lemondott Kóka Jánost váltotta a minisztérium élén.
2008. február 18. - Felmentették Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztert. 19-én utóda Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter lett. Draskovics Tibor tárca nélküli miniszteri posztja megszűnt.

2008. április 30. - Horváth Ágnest felmentették egészségügyi miniszteri posztjáról, ezt követően felbomlott az MSZP-SZDSZ kormánykoalíció, távoztak a kabinetből az SZDSZ-es miniszterek: Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter és Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter. Április 28-án Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette, hogy Bajnai Gordon lesz az összevont fejlesztési és gazdasági tárca vezetője, Szabó Imre a környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Szabó Pál az újonnan megalakuló közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárcát vezeti, Székely Tamás lesz az egészségügyi, Szűcs Erika a szociális és munkaügyi miniszter, az önkormányzati tárca élére Gyenesei István kerül, Molnár Károly lesz a tudománypolitikai-kutatásfejlesztési tárca nélküli miniszter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását