2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A játék pisztolyos férfi ellen garázdaság miatt indul eljárás

Garázdaság miatt eljárás indul az ellen a férfi ellen, aki az MSZP-majálison játék pisztolyt fogott a kormányfőre - közölte pénteken a rendőrség az MTI-vel. Pénzbírságra számíthat, amennyiben garázdaság szabálysértést állapítanak meg nála.
2008. május 2. péntek 12:34 - Hírextra

Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)sajtóügyeletese elmondta azt is, hogy a majálison előállított másik férfi ellen, akinél gázpisztolyt találtak, fegyvertartási és fegyverviselési szabályok megsértése miatt indul eljárás.

Hozzátette, hogy mindkét előállítottat szabadon engedték.

A csütörtöki majálison őrizetbe vett gázpisztolyos férfi három fiatalkorú társánál három hatástalanított, szovjet gyártmányú AK géppisztolyt találtak a rendőrök. Ők hárman, miután felvették adataikat, szabadon távozhattak a helyszínről.

Futó Barnabás ügyvéd az MTI megkeresésére elmondta: a játék pisztolyos férfi pénzbírságra számíthat, amennyiben garázdaság szabálysértést állapítanak meg nála.

Hozzátette, hogy garázdaság bűntettnél viszont, amely a szabálysértésnél súlyosabb megítélés, elvileg szabadságvesztés is lehet a büntetés. Ebben az esetben, az összes körülményt vizsgálva, jó eséllyel egy-két évi, felfüggesztett szabadságvesztést kaphat az elkövető. Ha korábban volt már büntetve, vagy valamilyen büntetőeljárás hatálya alatt követi el a tettet, akkor lehetséges a végrehajtható szabadságvesztés is.

Futó Barnabás véleménye szerint a három fiatal ellen, akiknél hatástalanított gépfegyvert találtak, akár lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt indulhat eljárás. Ebben az esetben vizsgálni kell, hogy volt-e a fegyverhez engedélyük, illetve, hogy azok milyen mértékben voltak hatástalanítva.

Ha nem voltak alkalmasak fegyverhasználatra, akkor ez esetben legfeljebb a garázdaság jöhet szóba. Ez utóbbi esetben szintén pénzbírság lehet a fiatalok büntetése, vagy esetleg megrovás és próbára bocsátás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását