2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Új "Ikarust" építettek az elbocsátott dolgozók

Az Ikarus Autóbuszgyár egykori dolgozói megalkottak egy kisméretű, szűk belvárosokban is közlekedni tudó autóbuszt. Kozák Péter, az egyik ötletgazda és kivitelező az InfoRádiónak elmondta: típusbizonyítványt akarnak szerezni a járműnek, amely ezután Magya
2008. április 27. vasárnap 07:51 - Hírextra
Kozák Péter emlékeztetett arra, hogy az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár Kft.-t tavaly év végén bezárták, szinte az összes dolgozót elbocsátották.

Ugyanakkor ez egy meglehetősen innovatív csapat volt, úgy éreztük, hogy tudnánk folytatni; pillanatnyilag egy prototípus készült el - tette hozzá.

A szakember elmondta: a jármű egy midikategóriájú városi autóbusz, 40-45 embert szállíthat. Kialakítása alkalmassá teszi arra, hogy szűk belvárosokban közlekedjen, és mozgáskorlátozottakat is szállíthat.

A további teendőkről Kozák Péter közölte: a busznak először európai szintű típusbizonyítványt kell szerezni, ezzel párhuzamosan megkezdik a marketinget. A hazain kívül elsősorban az Ikarus hagyományos piacain, Görögországban, Norvégiában és Lettországban számítanak eladásokra.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását