2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Demonstráltak Vásárosnaményben

A Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg tartott demonstrációt Vásárosnaményban vasárnap; felhívásuk szerint "a cigánybűnözés" ellen tiltakoztak, miután a beregi kisvárosban még április 19-én rablógyilkosság áldozata lett ott
2008. április 27. vasárnap 22:05 - Hírextra
A demonstrációt a vásárosnaményi civilek felkérésére szervezte a Jobbik, s csatlakozott hozzá a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg is - mondta Gyüre Csaba, a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének elnöke az MTI tudósítójának. Szerinte a tiltakozó akcióban az érdeklődőkkel együtt legalább ezren vettek részt, a párt tagjai és szimpatizánsai mellett sokan a helyi lakosok közül is.

Hozzátette: a Magyar Gárda tagjai közül 122-en, míg a Nemzeti Őrseregtől 68 egyenruhás vonult végig Vásárosnamény főutcáján, a polgármesteri hivatalnál beszédek hangzottak el, majd a résztvevők elmentek ahhoz a házhoz is, ahol a gyilkosság történt.

A demonstrációt a rendőrség biztosította, rendőri beavatkozásra nem volt szükség - közölte az MTI-vel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Vásárosnaményban április 19-én két ilki, 19 és 26 éves fiatalember ki akart fosztani egy lakást, amelynek tulajdonosát úgy megverték, hogy a mentők már nem tudtak segíteni rajta. A utcán a járőröző rendőrök igazoltatták a két fiatalembert, így hamar lebuktak.

A Magyar Gárda és a nyírségi szerveződésű, be nem jegyzett Nemzeti Őrsereg már többször tartott kisebbségellenes felvonulást többi között a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon és Nyírkátán, továbbá a Pest megyei Tatárszentgyörgyön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását