2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tart a sztrájk

A járművezetők több mint 95 százalékos részvételével tart a BKV Zrt. alkalmazottainak munkabeszüntetése pénteken; a fővárosi utakon kisebb a forgalom, kevesebb autó, de több kerékpáros és gyalogos közlekedik. A buszvezetők körében 100 százalékos a munkabe
2008. április 18. péntek 11:14 - Hírextra

Húsz villamos (a 600-ból) viszont elindult: a Hungária körúton az 1-es villamos, Kispesten a 42-es villamos jár, fél nyolckor pedig a Nagykörúti villamosok közül is elindítottak néhányat. A paraméterkönyv-tervezet kialakításában résztvevő szakemberek vezetik a villamosokat a munkabeszüntetés idején - tudta meg az MTI a sztrájkbizottság szóvivőitől reggel. A vezérigazgató-helyettes szerint ezek az "alkalmi" járművezetők is alkalmasak a feladatra.

Több incidens is történt a sztrájk alatt a fővárosban: megfenyegettek két biztonsági őrt a 2-es metró Pöttyös utcai megállójánál és valamilyen robbanószerkezetet dobtak a Szép Ilona kocsiszínre. A rendőrség mindkét esetet vizsgálja.

A bevezető utakon, illetve a belvárosban is kisebb a forgalom, mint egy szokványos pénteki napon, csak a Róbert Károly körúton az Árpád hídnál és a Hungária körút-Könyves Kálmán körút sarkán volt nagyobb torlódás.

Több fővárosi egyetemen, közép- és általános iskolában szünetel az oktatás a BKV-dolgozók munkabeszüntetése miatt. Így nincs tanítás a Budapesti Corvinus Egyetemen, és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán.

Ugyanakkor nincs szünet az ELTE Természettudományi, valamint Állam- és Jogtudományi Karán sem, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen is tanítanak, de aki a sztrájk miatt nem tud órára menni, annak a hiányzását igazoltnak tekintik.

Az MTI péntek délelőtti körképéből az derült ki, hogy azokban az iskolákban, ahol tanítanak, általában a gyerekek fele jelent meg. Így az V. kerületi Eötvös József Gimnáziumba és a ferencvárosi Patrona Hungariae Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe is a diákok közel 50 százaléka érkezett meg.

A sztrájkolók fegyelmezettek, sakkozással, kártyázással, filmnézéssel töltik a munkabeszüntetést - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője péntek reggel az MTI-vel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását