2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Bringás fotók a kerítésen

Rendhagyó fotókiállítás nyílik vasárnap este a fővárosi Kodály köröndön; a Kiszállni című bringás fotók tárlatát a Critical Mass kerékpáros felvonulás résztvevői nyitják meg bicikliemeléssel fél nyolckor - tájékoztatta Kardkovács Réka szervező az MTI-t.
2008. április 18. péntek 09:24 - Hírextra
A kortárs magyar fotósok képeiből válogatott köztéri kiállítás éjjel-nappal megtekinthető május 11-ig, a fotókat a Kodály körönd házainak kerítéseire függesztik, s jól megvilágítják; a kiállítás látogatói rendhagyó katalógust, Budapest kerékpáros térképét kapják ajándékba - közölte a szervező.

Barakonyi Szabolcs, Benkő Imre, Dóka Béla, Fabricius Anna, Gulyás Miklós, Hajdu Gábor, Kapolka Gábor, Kárpáti János Iván, Kéri Gáspár, Kiszely Krisztián, Kudász Gábor Arion, Martincsák István, Molnár Zoltán, Pecsics Mária, Szalontai Ábel, Szilágyi Lenke, Szirtes János, Tóth Márton, Újvári László, Urbán Ádám, Vancsó Zoltán, Vass Tamás fotói arról árulkodnak, hogy a bicikli nem csupán közlekedési eszköz.

A harminc darab fotó mérete 70-szer 100 centiméter, fekete-fehér és színes is lesz közöttük, s a felvételek szerint a biciklizés a világ legbékésebb időtöltése, rokon tevékenységei az elhagyott strandon napozás, a délutáni ejtőzés és a gondtalan bóklászás. Ha látunk is a fotókon mozgó kerékpárost, az elmosódott, szinte nincs jelen a képen.

A fotókiállítás megnyitóját a szervezők a vasárnapi kerékpáros szezont indító Critical Mass tömeges kerékpáros felvonuláshoz igazították, amely az Andrássy úton végighaladva átszeli a Kodály köröndöt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását