2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kókának már senki sem hisz a Fidesz szerint

A Fidesz szerint Kóka János még gazdasági miniszterként, bár lett volna lehetősége, nem tett semmit annak érdekében, hogy csökkentse az adókat; a párt azt követően reagált az SZDSZ elnökének szavaira, hogy a liberális politikus szombaton arról adott tájék
2008. április 12. szombat 16:26 - Hírextra

"Kóka Jánosnak több éve lett volna arra, hogy gazdasági miniszterként, a kormánykoalíció résztvevőjeként fejlessze a magyar gazdaságot, csökkentse az adókat. Ehelyett csak adóemelések és számos új adónem bevezetése köthető a nevéhez, valamint az 1 százalékos gazdasági +növekedés+ és az elszabaduló infláció" - fogalmazott az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében a Fidesz helyettes szóvivője.

Mint Cser-Palkovics András írta, Kóka Jánosnak már senki sem hisz, miután megbukott miniszterként, koalíciós partnerként és pártelnökként is.

Kóka János - aki Eörsi Mátyással együtt kereste fel Romániát, Finnországot és Észtországot - szombati sajtótájékoztatóján elmondta: a három országban azt vizsgálták, milyen összefüggés van az adócsökkentés, az adóegyszerűsítés és ezen államok gazdaság "meglódulása" között.

Mint az SZDSZ elnöke mondta, elemezve ezeknek az államoknak az elmúlt évek gazdasági fejlődéséhez vezető útját, kijelenthető, hogy az egykulcsos adó önmagában nem csodafegyver, nem oldja meg egy ország valamennyi problémáját. "Mégis számtalan példa mutatja, hogy lemaradunk azok mögött, akik ezt bevezették" - mondta Kóka János, aki megjegyezte azt is, hogy az adórendszer egyszerűsítésének, a központi elvonás csökkentésének a legnagyobb nyertese mindenhol az adófizető. A politikus szerint az egykulcsos adó mindenütt kifehéríti a gazdaságot.

Kóka János a magyar adószerkezetről úgy vélekedett: Magyarország "fojtogató adócsapdába került", ahol alig hárommillió ember adóforintjaiból gondoskodik az állam tízmillió emberről. Megjegyezte: az állam a költségeit csak úgy tudja kifizetni, ha a bérből és fizetésből élőket, valamint a vállalkozásokat túladóztatja. Hozzátette, hogy az adócsalás, az adóelkerülés "mára Magyarországon nemzeti sporttá vált", aminek becsült összege - szakértők szerint - évente 2.500 milliárd forint körüli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását