2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Litván vezérkari főnök Magyarországon

Valdas Tutkus altábornagy, litván vezérkari főnök, Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke kíséretében csütörtökön Veszprémbe látogatott, ahol a "Szikla" elnevezésű bázison a magyar légtérellenőrző hadműveleti központ tevékenységéről tájék
2008. április 10. csütörtök 15:20 - Hírextra
Litvánia hadereje nagy változás előtt áll, ugyanis három évi előkészítő munka után folyamatban van az önkéntes haderőre való áttérés, továbbá az év végére felállítják (magyar minta alapján) az összhaderőnemi parancsnokságot is - mondta Valdas Tutkus altábornagy, a magyar légierő hadműveleti központjában tett látogatást követő sajtótájékoztatón.

Havril András vezérezredes a sajtótájékoztatón elmondta: a pápai NATO repülőbázisra idén novemberben megérkezik az első C-17-es amerikai óriás szállítógép, jövőre pedig még kettő gép és a kiszolgáló személyzet költözik Pápára. A teljes készenléti fokozatot 2010-ben érjük el - tette hozzá a magyar vezérkari főnök.

Havril András tájékoztatása szerint a három óriásgép évente 3.550 órát fog majd repülni, s ebből mi évi 50 órát vásároltunk meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását