2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Koalíciós üzengetés - Horn reagált

Először lássuk a programokat, mert az SZDSZ azok alapján dönti el, hogy részt tud-e venni a további közös munkában - reagált Gyurcsány Ferenc kormányfő szavaira szombaton Horn Gábor.
2008. március 29. szombat 13:43 - Hírextra

Az SZDSZ ügyvivője hozzátette, hogy hétfőn a párt frakciója és ügyvivő testülete összevont ülést tart, míg jövő hét szombaton országos tanácsülést tartanak. Ezeken a fórumokon meg tudják tárgyalni majd a teendőket - jelezte.

A miniszterelnöknek arra a felvetésére, amely szerint új egészségügyi minisztert kell kinevezni, úgy felelt, hogy Horváth Ágnes kiválóan végzi a munkáját, de "a reform a programokról, nem pedig a személyekről szól".

A koalíciós szerződés esetleges felülvizsgálását úgy értékelte, hogy a szabad demokraták tavaly már javasolták az évenkénti felülvizsgálatot, és múlt év nyarán már ki is egészítették a korábbi megállapodást.

A kormányfőnek a liberálisoknak címzett üzenetére, amely szerint az SZDSZ-nek le kell szállnia a magas lóról, Horn Gábor csak annyit mondott: "nem mi vagyunk magas lovon, az ország van nehéz helyzetben".

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a szocialista párt szombati, budapesti országos pártértekezletén jelentette ki, hogy az egészségügyi reformpolitika mögött elfogyott a támogatás, új megoldásokra van szükség, amelyeket egy új miniszter hitelesíthet. Ezért azt javasolta, hogy a koalíciós partnerrel közösen jelöljenek másik tárcavezetőt Horváth Ágnes helyére.

Mint hangsúlyozta: nem hiányzik egy konfliktus az SZDSZ-szel, ezért bízik abban, hogy a koalíciós partner megértéssel fogadja ezt a döntést.

A koalíció megállapodásról szólva azt is elmondta, hogy az "nem szentírás", majd az SZDSZ-re célozva úgy fogalmazott: nem lehet zsarolni, "nem lehet úgy viselkedni, mint egy megbántott szerető (...) Ez eddig nem volt szokás, határozottan azt kérem, hogy ne is legyen".

Gyurcsány Ferenc szerint a sikertelenséget és a frusztrációt egyik koalíciós fél sem oldhatja fel azzal, hogy a másikon köszörüli a nyelvét. A pártértekezlet vitaindítójában az MSZP politikusa a koalíciós partnerről szólva azt is megjegyezte: azt üzeni liberális barátainak, hogy "szálljanak le a magas lóról".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását