2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megint a szcientológusok állnak a háttérben?

Rendkívüli tavaszi szünetet rendeltek az egyik rábaközi település óvodájában, ahol minden óvónő azonnali hatállyal beadta felmondását. Tiltakozásuk oka, hogy az intézményt tavaly ősz óta működtető Vocational Academy Alapítvány három havi bérükkel tartozik
2008. március 23. vasárnap 06:49 - Hírextra
A vitnyédi probléma nem egyedi: a helyiek szerint a Szcientológiai Egyházzal jó kapcsolatot ápoló alapítvány számos más, önkormányzatoktól átvett iskolában és óvodában sem fizeti rendesen a dolgozókat.

A Kapuvár melletti községben kisgyerekes szülők és az óvónők egyaránt felháborodtak azon, hogy a Vocational Academy Alapítvány addig halogatta a bérek kifizetését, hogy a dolgozók végső elkeseredésükben inkább felmondtak.

A három távozó óvónő negyedéve hiába várja, hogy az alapítvány átutalja a fizetésüket.

Az óvónők között van olyan is, aki évtizedekig foglalkozott a helyi gyerekek nevelésével és sosem gondolta volna, hogy egyszer ilyen megalázó körülmények között kell nyugdíjba vonulnia.

A helyiek szerint a Szcientológiai Egyház holdudvarába tartozó Vocational Academy ellen felügyeleti vizsgálati eljárást kezdeményezett Győr-Moson-Sopron megye főjegyzője is a tanárokkal és óvodai dolgozókkal szembeni kifizetetlen bérek miatt. Mint a megyeházán a Hír Televízió munkatársa megtudta, az oktatási minisztérium is ellenőrizni kívánja az alapítvány működését, és a tartozások okát.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását