2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kaposvárból jeles

A következő tanévben tananyag és érettségi tétel is lesz Kaposvár történelme a város középiskoláiban - közölte az önkormányzat kulturális igazgatója az MTI-vel csütörtökön.
2008. március 20. csütörtök 11:15 - Hírextra
Szita Károly (Fidesz) polgármester kezdeményezésére egyeztettek erről az intézmények igazgatóival és kedvező fogadtatásra találtak - mondta Stickel Péter.

Mint arról beszámolt, az eredeti tervek szerint önálló tantárgyként szerették volna bevezetni a város történetét, kulturális, gazdasági, építészeti, képzőművészeti értékeivel foglalkozó tárgyat, ám erre jelenleg nincs lehetőség, így a különböző tantárgyakba - így történelem, irodalom, vizuális kommunikáció - beépülve ismerkednek majd a diákok a helytörténeti érdekességekkel, a város múltjával.

Az igazgató közlése szerint a költségvetésben kétmillió forintot különített el a tananyag kidolgozására. A szakembereknek szeptemberre kell elkészülniük, hogy az iskolák beépíthessék tantervükbe és a diákok már jövőre érettségizhessenek Kaposvár történetéből - mondta Stickel Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását