2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Folytatódik a Szűréssel az életért

A SZ.É.P. Napok rendezvénysorozat március 22-én Veszprémben, 30-án pedig Budapesten folytatódik - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint eddig mintegy huszonötezer látogató közel hetvenötezer ingyenes szűrővizsgálatot végeztetett el
2008. március 20. csütörtök 07:07 - Hírextra

A szűrőprogram fontosságát jelzi, hogy eddig három melanomára, tizenöt bőrrákra és öt egyéb daganatos betegségre derült fény.

Általános tapasztalat, hogy minden második megszűrt túlsúlyos, valamint sok a cukorbeteg és a magas koleszterinnel élő is. A másfél tucat ingyenes vizsgálat mellett március 22-én Veszprémben már EKG ellenőrzés és digitális vérnyomásmérés is a látogatók rendelkezésére áll.

A program 2008 tavaszán öt nagyváros és 16 kistelepülés lakosainak biztosítja, hogy ingyenesen elvégeztethessék a legfontosabb szűrővizsgálatokat, egészségügyi méréseket.

Tavaly hét nagyvárosban összesen 150 ezer szűrést, vizsgálatot és tanácsadást végeztek a programban részt vett szervezetek, és ezek közül minden tizedik valamilyen betegséget vagy kockázatot tárt fel.

A kormány, valamint számos civil és egészségügyi szervezet által 2007-ben indított program célja az egészséges életmód, a megelőzés és a szűrővizsgálatok népszerűsítése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását