2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Pályáztak a jövő vállalkozói

Írásfejlesztő toll, kecsketenyésztő biofarm és vadászutak szervezésével foglalkozó utazási iroda - ez a három vállakozás nyerte el A jövő fiatal vállalkozója pályázat első három helyét.
2008. március 19. szerda 06:53 - Hírextra

A Dreher Sörgyárak Zrt. jóvoltából második alkalommal meghirdetett pályázaton a gazdasági szakirányú egyetemi és főiskolai hallgatók indulhattak, akik elég elhivatottságot éreztek magukban, hogy kipróbálják magukat az üzleti életben és a valóságban is elindítsák álmaik vállalkozását.

"Számos tehetséges, kreatív fiatal álmodta már meg saját jövőbeli vállalkozását. Mi arra buzdítjuk őket, hogy ne álljanak meg csupán az álmoknál. A döntős fiatalok mindegyikére jellemző, hogy nemcsak megálmodta, de alaposan átgondolta, megfelelő kutatómunkával és elemzéssel körüljárta, és gondolatban már felépítette saját vállalkozását" - mondta Agócs Mónika a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője a keddi díjátadón.

A felhívásra 80 pályamunka érkezett az ország 18 felsőoktatási intézményéből. A zsűri két körben bírálta el a munkákat. A legjobbnak tartott tíz pályázó a második fordulóban angolul mutatta be vállalkozását.

A fődíjat és az ezzel járó 3,6 millió forint tőketámogatást Bagó Ákos Károly nyerte, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Ipari termék és formatervező szakának végzett, Rehabilitációs mérnök szakának jelenlegi hallgatója, aki vállalkozásával az általa kifejlesztett egyedi tervezésű, speciális írásfejlesztő tollat kívánja bevezetni a magyar és későbbiekben akár a külföldi piacon. Az úgynevezett UO toll a kéz és az ujjak izomzatát megfelelően alátámasztva segít az írástechnika fejlesztésében, különösen hasznos a ceruzafogással, írással és rajzolással ismerkedő gyermekeknek, illetve komoly segítséget jelent a központi idegrendszer sérülése miatt csökkent írásképességű felnőtteknek.

A zsűri döntése alapján második helyezett lett, és ezzel 1,2 millió forint támogatást kapott vállalkozása beindításához, Zsömle Krisztián, a Nyugat-Magyarországi Egyetem közgazdaságtan szakos hallgatója, aki magyar tincses kecskék tenyésztésével kíván foglalkozni, hús- és tejtermékek előállítása, értékesítése céljából.

A pályázat harmadik helyezettje - 1,2 millió forint tőketámogatással - Czéh-Tóth Márk, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának végzős jogász hallgatója lett, aki vadászutak szervezésével és közvetítésével foglalkozó utazási irodát szeretne indítani.

A fiatalok az anyagi támogatáson túl fél évre szóló ingyenes szakmai tanácsadást is kapnak, hogy elindíthassák álmaik vállalkozását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását