2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nemkívánatosak a nyulak

Nem fogad be nyulakat a Fővárosi Állat- és Növénykert a húsvéti ünnepek után. Az utóbbi években nem azok éltek ezzel a lehetőséggel elsősorban, akiknek eredetileg szólt. Inkább azok hoztak be nyulakat, akik eleve nem törődtek a felelősség kérdésével, hane
2008. március 19. szerda 11:27 - Hírextra

A vásárlók körében a kicsi nyulak népszerűbbek, ezért a törpenyúlfajták mellett gyakran árulnak egészen fiatal állatokat is. Fontos tudni azonban, hogy a nyúlfiak 20 és 28 napos koruk között térnek át a tejről a szilárd táplálékra, ezért, ha valaki túl fiatal nyulat vásárol, annak tejjel történő táplálását is biztosítania kell.

A nyúl nem ugyanazt eszi, mint az ember, a vasárnapi ebéd maradéka tehát nem adható oda neki. Ugyanez vonatkozik a csokoládéra és hasonló nyalánkságokra. A legjobb, hogy ha a nyúl táplálékának alapját a boltokban kapható nyúltáp képezi, amely a fogak megfelelő kopását is elősegíti. Ez naponta friss zölddel, sárgarépával, karalábéval, retekkel és káposztával egészíthető ki. Fontos, hogy elegendő szénát is kapjon, mert az állatnak megfelelő mennyiségű rostra is szüksége van.

A nyúl vízigénye - ha nemcsak tápot és szénát, hanem zöldségeket is kap - nem túl jelentős, ennek ellenére helyes, ha van előtte ivóvíz. A kisnyulak számára 20-30 fok, a felnőttek számára a 15-20 fok a megfelelő hőmérséklet. A nyulakat leggyakrabban dróthálós nyúlketrecben tartják, mert a lakásban megrághatják például a szabadon futó kábeleket, a tapétát, és bútorok lábait is.

A Fővárosi Állat- és Növénykert - ahogy több mint egy évtizede minden évben - idén is azt javasolja a húsvéti nyúlvásárláson gondolkodó embereknek, fontolják meg, tudnak-e tartósan, a jó gazda gondosságával nyulat tartani.

Azoknak, akik végül nem vásárolnak nyulat, az állatkert nyuszisimogatóval és jelképes örökbe fogadással teremt lehetőséget arra, hogy ne maradjanak ki a "nyuszi-élményből".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását