2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Újra látogatható a barlang

Újra látogatható az Abaligeti-barlang, ahova kábeltolvajok törtek be és több százezer forintos kárt okoztak a múlt héten - tájékoztatta a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) az MTI-t hétfőn. "Az elektromos rendszer helyreállítása megtörtént, a barlang ismét vá
2008. március 17. hétfő 14:06 - Hírextra

Buchert Eszter, a park igazgatóhelyettese március 11-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ismeretlenek előző éjjel a barlang több aknájának kivilágítására szolgáló kábeleket akarták eltulajdonítani. Ehhez felnyitották a lezárt bejáratot, elvágták a vezetékeket, de a cseppkövekben, illetve egyéb természeti kincsekben nem keletkezett kár.

Hozzátette: a kábellopást az akadályozta meg, hogy a betörők feszültség alatt álló vezetéket is elvágtak, és az valószínűleg megrázta őket. Ezt követően a szerszámokat hátrahagyva mentek el a helyszínről.

Buchert Eszter hangsúlyozta, hogy idegenforgalmi szempontból jelentős kieséssel számolnak, hiszen a barlang március 15-én nyitott volna meg. Az ügyben a DDNP igazgatósága feljelentést tett, a tettesek felderítésére nyomozás indult.

Az Abaligeti-barlang a Mecsek-hegység eddig leghosszabban feltárt és leginkább kutatott barlangja. A becsült hossza közel 1,3 km, ebből a mintegy 500 méter hosszú főágat turisztikai célokra hasznosítják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását