2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fotópályázat amatőröknek

Amatőr fotósoknak indított pályázatot hétfőn a Canon, négy kategóriában: portré, tájkép, sport és makró. A felhívásra 18 európai országból, többek között Magyarországról is várják a jelentkezőket. A képek április 30-ig tölthetők fel a http://www.canon-eur
2008. március 17. hétfő 15:35 - Hírextra

A fotók elkészítéséhez a vállalat segítséget is nyújt, a regisztrált résztvevők ingyenesen letölthetik azokat az online videoanyagokat, amelyeket a többszörös díjnyertes sajtó- és portréfotós, Vicki Couchman állított össze, aki egyben a pályázat szakmai zsűrijének a vezetője is - adta közre tájékoztatójában a Canon.

Az országos elődöntő során az egyes kategóriák legjobbjait a tíz legtöbb közönségszavazatot kapott kép közül választják ki. Ezt követően az egyes országok kategórianyerteseit nemzetközi viszonylatban is összehasonlítja a Vicki Couchman által vezetett szakértőkből álló testület.

A zsűri a következő kritériumok alapján választja ki a kategóriánkénti és országonkénti legjobb képeket: eredeti látásmód, gondos kompozíció, mesélő elem, tiszta, éles expozíció, valami szokatlan, egyedülálló (nem klisészerű), erős és egyszerű képalkotás, érzelmi kapcsolat, valami különlegeset felfedő pillanat megfogása.

A döntőt 2008. június 22. és június 27. között rendezik meg Bécsben, amelyre a kategóriák legjobbjai, az egyes országok döntősei közül összesen nyolc versenyző kerülhet be.

A kategórianyertesek az év második felében egy fényképészeti megbízásban vehetnek részt egy vezető fényképész társaságában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását