2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Return To Forever: a négy jazzlegenda Pesten

Az Al Di Meola, Chick Corea, Stanley Clarke és Lenny White jazz-legendák alkotta Return To Forever együttes július 5-én a Papp László Budapest Sport Arénában ad koncertet. A koncertre március 20-tól lehet jegyet vásárolni.
2008. március 14. péntek 16:08 - Hírextra

Ezt a koncertet szervező Live Nation Hungary iroda marketingigazgatója, Márkus Éva erősítette meg pénteken az MTI-nek. Tavaly szeptemberben jelentették be, hogy a hetvenes évek kultikus formációja újra összeáll és idén nyáron turnéra indul. Ennek során érkezik a nagyszerű együttes Budapestre.
Az együttes életre hívója Chick Corea billentyűs hangszereken játszik, a mostani formációban Al Di Meola gitározik, Stanley Clarke basszusgitározik, Lenny White pedig dobol.

A zenekar 1972-ben alakult és 1977-ig dolgozott együtt. Több nagyszerű lemezt jelentettek meg - köztük a Return To Forevert, a Light as a Feathert, a Hymn of The Seventh Galaxyt. A zenészek 1977-ben szétszéledtek, majd 1983-ban egy turnéra ismét összeálltak, de lemezt akkor nem készítettek.

A zenekarban az évek folyamán több tagcsere volt, Chick Corea mellett Stanley Clarke basszusgitáros volt az állandó közreműködő. A mára ismert felállás 1974-re, az akkor 19 éves Al Di Meola csatlakozásával alakult ki. Az induláskor főként latin elemekkel színesített jazzt játszottak, túlnyomó részben instrumentális szerzeményeket. Első lemezük megjelenése után már nem csak a szaksajtó ünnepelte az együttest, hanem a közönség is.

A Return To Forever meghatározó jazz formációvá vált, az egész világon telt házak előtt játszott. Stílus a jazz-rock felé tolódott, az amerikai pop listára is felkerült lemezük. Utolsó albumuk 1977-ben került a boltokba vokális felvételekkel, Chick Corea felesége énekelte őket.

A tavaly bejelentett koncertturné kapcsán erre az évre Definitive Collection címmel ígér lemezt a négy zenész. Az együttes tagjai közül Chick Corea, Al Di Meola és Stanley Clarke is koncertezett Magyarországon. A koncertre március 20-tól lehet jegyet vásárolni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását