2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Súlyos sérelem a bíróságon

Súlyosan sérült a tárgyalóterem nyilvánossága a Magyar Gárda feloszlatása ügyében megindult polgári perben a Fővárosi Bíróságon szerdán - mondta Fleck Zoltán jogszociológus az MTI érdeklődésére csütörtökön.
2008. március 13. csütörtök 14:29 - Hírextra

A tárgyalásra kijelölt terembe gyakorlatilag csak a gárda tagjainak engedélyével lehetett bejutni, így több sajtószerv munkatársa kívül rekedt a nyilvános tárgyaláson. "Ez tarthatatlan, abszurd" - jegyezte meg Fleck Zoltán.

Az ilyen események egyoldalú tájékoztatáshoz vezethetnek, hiszen így a kellő erőkkel felvonuló peres fél döntheti el, hogy mely sajtószervek tudósíthatnak az eseményről - tette hozzá a szakember.
Fleck Zoltán a sajtóhírek alapján úgy véli, a bíróságon történtekért feltehetően nem az eljáró bíró, hanem a bírósági igazgatás, vezetés a felelős.

Józan ésszel könnyen belátható, hogy egy ilyen pert a sajtó és a perben érintett szervezet tagjai, szimpatizánsai is a helyszínen akarnak figyelemmel kísérni. Tehát a várható érdeklődésnek megfelelő teremről, és főként kellő létszámú rendfenntartó erőkről kellett volna gondoskodnia a bíróság vezetésének - magyarázta a szakember.

A bíróságok igazgatási, technikai problémái az alkotmányos, garanciális jogokat, ez esetben például a nyilvánossághoz, a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz fűződő jogokat is veszélyeztethetik - mondta Fleck Zoltán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását