2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A nyugdíjasoknak könnyebb

A nyugdíjasok könnyebben leszoknak a dohányzásról, mint az alkalmazásban álló dohányosok - mutatták ki brit kutatók. A Peninsula Medical School munkatársai 1712 dohányost tartottak megfigyelés alatt hat éven át, hogy megtudják, közülük kik milyen sikerrel
2008. március 12. szerda 10:25 - Hírextra

A nemrég nyugalomba vonultak között a leszokás sikerének aránya 42,5 százalék volt, míg az alkalmazásban állók közt ez az arány 29,3 százalékosnak bizonyult.

"A nyugdíjba menés az élet egyik nagy változása, s ez a magyarázata annak, hogy sokan úgy érzik, hogy ilyenkor másfajta gyökeres változásra is képesek" - mondta Iain Lang, a kutatás vezetője.

Lang egy másik kutatásának eredménye az lett, hogy a dohányosok általában boldogtalanabbak, mint a nem dohányzók.

Mindazonáltal a szakembere arra ösztönöznek minden dohányost, hogy ne várja meg a nyugdíjas kort, és jóval korábban próbáljon meg leszokni, hogy ne tegye tönkre egészségét.

Nagy-Britanniában szerdán kerül sor a nem dohányzás országos napjára (No Smoking Day), amelyet immár negyed százada tartanak meg minden évben. Angliában 2007 júliusában tiltották be minden zárt nyilvános helyen a dohányzást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását