2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Csúcson a születések száma

Az újraegyesítés óta először 2007-ben csúcsot döntött a születések száma Németországban. A szövetségi családügyi minisztérium megerősítette, a Bild-Zeitung minapi jelentését, amely szerint tavaly egyértelműen 1,4 fölött volt az egy német nőre eső élveszül
2008. március 10. hétfő 08:29 - Hírextra

Áprilisra várható a szövetségi statisztikai hivatal ezt tartalmazó hivatalos jelentése. A születési arányszám 2006-ban 1,329 volt.

1990 óta kevés kivétellel negatív születési trendet jegyeztek Németországban. Az újabban növekvő trenddel kapcsolatban Ursula von der Leyen családügyi miniszter asszony hangsúlyozta, hogy az "a fiatalok bizalmának lenyűgöző előretörése, amely azon alapszik, hogy Németország ismét gyermekbarát országgá válik".

A családügyi minisztériumban nem hozták közvetlen összefüggésbe a születési arány növekedését egyes családtámogatási rendelkezésekkel, például szülők pénzbeli támogatásával. Az a vélemény, hogy "a fiatalok összességükben merészebbek a családalapítás terén".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását