2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A helyes fogyókúra alapelvei

„Nem kell – sőt, szerintem nem is szabad – éhesnek lenni, ahhoz hogy lefogyjunk. Számomra nem létezik diéta, csak egészséges étrend!” – véli Katus Attila, a többszörös aerobik világbajnok és életmód szakértő.
2008. március 10. hétfő 07:12 - Hírextra
Sajnos sokan nincsenek tisztábban azzal, hogy ha diétázni kezdenek, de mellette nem végeznek rendszeres testmozgást, akkor szervezetük válogatás nélkül felhasználja a zsírt és a fehérjét (vagyis saját izmaikat) energiaként. Ennek következtében testösszetételük a diéta végeztével még rosszabb lesz, az anyagcseréjük jelentős mértékben lassulni fog, ezáltal a diétás program eredményei nem tarthatóak meg hosszútávon.

„Véleményem szerint az a jó fogyókúrás program, ami alatt mindenki megtanulja, hogy mit, hogyan tolerál a szervezete, mitől fogy és mitől nem, és közben megismeri az alapanyagok fehérje-, zsír-, szénhidráttartalmát és tudatossá teszi a táplálkozását. A cél nem a néhány hetes, hónapos fogyókúra, hanem a normális testsúly megtartása a tudatos táplálkozás által. Mindenki gondoljon úgy a szervezetére, mint egy jól működő autóra. Csak azt az üzemanyagot töltse bele, amire valóban szüksége van!” – véli a szakértő.

Ilyen és ehhez hasonló fontos dolgokat tudhatnak meg a többszörös aerobik világbajnoktól azok, akik ellátogatnak Attila 21 állomásból álló országos aerobik turnéjának állomásaira.

Attila elmondta: a roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a sport fontosságára. Míg az Európai Unióban az emberek 30 százaléka, a skandináv országokban 40 százaléka, addig Magyarországon csak közel 10 százalékuk végez rendszeres testmozgást. Ezzel a nagyszabású rendezvénnyel arra törekszik, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze az embereket, hogy felvilágosítást adjon az egészséges életmóddal kapcsolatban, és megszüntessen jó pár tévhitet, például a fogyókúrákkal kapcsolatban.

Forrás: vital.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását