2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nehéz pályázni a fejlesztésre

Kósa Lajos szerint igazságtalan a panelprogram; Debrecen polgármestere erről pénteken egy debreceni felújítás alatt lévő panelház előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt. Debrecen önkormányzata ebben az évben 350 millió forintot különített el a panelprogr
2008. március 7. péntek 19:22 - Hírextra
A polgármester azt kifogásolta, hogy azok a polgárok, akik például az 1950-es években épült családi házban laknak, amelyek ugyanolyan korszerűtlenek, mint a panellakások, a felújításhoz nem kaphatnak állami, illetve önkormányzati támogatást a program keretében.

Kósa Lajos ugyanakkor kifogásolta azt is, hogy az állam csak látszólag támogatja a felújításokat.
Az igazi költségviselő az önkormányzat és a lakó - tette hozzá a cívisváros polgármestere, mert szerinte azt az egyharmados támogatást, amit az állam ad, azt adók formájában teljes egészében vissza is veszi.

Kósa Lajos szerint az államnak a jelenlegi egyharmad résznél nagyobb arányban kellene támogatnia a lakásfelújításokat.

Debrecen polgármestere beszámolt arról, hogy 2005-ben és 2006-ban 37 társasházi lakóközösség 2.463 lakással pályázott sikeresen a panelprogram keretében a cívisvárosban. Ezek a közösségek összesen 669,5 millió forint önkormányzati támogatást kaptak.

Megemlítette, hogy 2007-ben nem volt ilyen pályázat, 2008-ben pedig a meghirdetett panelprogram több módosítást is tartalmaz az előző évekhez képest. Szerinte sok problémát fog még okozni, hogy a pályázók most közvetlenül a társasházak, s az önkormányzatok pedig támogathatják a pályázatokat, vagyis nem kötelezettek az egyharmados támogatásra.

Megjegyezte, hogy az önkormányzatok egyébként gyakorlott pályázatíróinak is komoly munkát jelentett a panelprogramban való részvétel, így a lakóközösségeknél még nagyobb lesz majd az ilyen jellegű gond.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Gazdász
2008. március 7. 22:24
Ki ez a lajcsi??? Én Debreceni vagyok, de még semmivel nem érzem jobban magam, hogy egy fityeszes városban élem az életem. Ígéretet volt, de az adósság jött lajcsi talán tudja, hogy hány évre adósította el az ország második legnagyobb városát. Talán azt is érzi, hogy milen hasznot húzott ebből.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását