2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Le a fogyókúrával!

A szakember szerint a diéták többet ártanak, mint használnak, de van megoldás. Nem telik el úgy nap, hogy az újságokban, az interneten vagy a televízióban ne hallanánk fogyókúrás tippeket. Pedig a kisebb testsúly elérésének képlete egyszerűbb, mint gond
2008. március 6. csütörtök 07:01 - Hírextra
A táplálkozási és wellness szakértő szerint túl komolyan vesszük a diétákat.

- Szerintem télen is lehet egészségesen táplálkozni, ezért nem tartom feltétlenül szükségesnek a nyár előtti méregtelenítést. Az egy- vagy néhány hetes diéták azért nem eredményeznek tartós fogyást, mert a súlyt az izomból veszítjük, és amint újra normál módon étkezünk, rögtön visszajönnek a leadott kilók, sőt, még több is annál - mondta a Netbulvárnak Szendrei Zsolt, táplálkozási és wellness szakértő.

A gyors fogyást követő visszahízást a szervezet védekezési funkciója idézi elő. Mivel rövid időre megvonjuk a fontos tápanyagokat, a test előre felkészül egy újabb lehetséges hiányra és többet raktároz el a bevitt ételből, mint kellene. Szendrei Zsolt szerint a túlsúly egyik oka, hogy nagyon stresszes életet élünk, és napközben az élelmiszerből örömszerzés miatt fogyasztunk többet, mint amennyire szükség lenne.

Aki ülőmunkát végez, annak talán a napi 1800 kalória is sok, mert a szervezet nem használja fel. A sportolók viszont akár 3-4000 kalóriát is ehetnek, akkor is vékonyak maradnak, hiszen a testnek szüksége van ennyi energiára. Akinek nagyobb az izomtömege, akkor is több ételt éget el, ha ül, mint a "soványabb húsú" emberek.

Ha böjtnapot tartunk, ügyeljünk rá, hogy hetente csak egy alkalommal, és havonta maximum két alkalommal tegyük meg. Ilyenkor zöldségeket és gyümölcsöt lehet enni és sok vizet inni, az éhezéssel ne próbálkozzunk. A szakember szerint nyárig van még bő két hónapunk, ami alatt 4-5 kilót le lehet adni azzal, ha átváltunk egészséges táplálkozásra, és nem diétázunk.

- Tulajdonképpen mindent lehet enni, csak másképp kell elkészíteni az ételeket. A lényeg, hogy minél kevesebb zsiradékot használjunk, és ha lehet, biozöldségeket, gyümölcsöket fogyasszunk. Mindenkinél egyénileg kell kialakítani, hogy milyen étrend előnyös, ennek meghatározása egy napot vesz igénybe. Utána már csak tartani kell hozzá magunkat.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását