2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tojásfestő versenyt rendeznek

Húsvét előtt megélénkül az élet a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban: március 16-án országos ifjúsági tojásfestő versenyt rendeznek, a kevésbé ügyes 10-15 éves gyerekek pedig versenyen kívül is asztalhoz ülhetnek hímeseket festeni az ünnepet megelőző nap
2008. március 3. hétfő 13:16 - Hírextra

A tojásfestő versenyre a résztvevőket a bírálóbizottság a jelentkezők által előzetesen beküldött próbamunkák alapján választja ki.

A nagyhéten, március 17-22. között tojásfestő-bemutatókat tartanak Hímes tojás, szeretteinknek címmel, híres mesterek részvételével. A látogatók így nemcsak a régi, kiállított műtárgyakban gyönyörködhetnek, de a tojásdíszítés minden fázisát is nyomon követhetik - tájékoztatta az MTI munkatársát Nienhaus Rózsa, a múzeum igazgatója.

Húsvét hétfőn kora délután a Zengővárkonyi Népi Együttes Húsvéti locsoló című műsorában népi táncokkal köszönti a látogatókat.

A zengővárkonyi különleges gyűjtemény - amely a Vendégbarát Múzeum 2007 pályázat elsőhelyezettje lett - nemcsak a húsvét rövid időszakában, de egész évben látogatói elé tárja a világ minden tájáról összegyűjtött díszített tojásait.

A látogatók tájékozódását 8 nyelven, a többi között olaszul is olvasható írásos tárlatvezető prospektus kíséri.

A múzeum az irodalomkedvelők számára is tartogat aktuális újdonságot. A "Nincs több csoda csak egy, a Feltámadás" című kötet a XX. századi jeles magyar íróknak és költőknek a húsvétról, a természet tavaszi megújulásáról szóló írásainak gyűjteménye.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását