2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Virágok, tojások és tudáspróba a múzeumban

Tavaszi virágkiállítással és vásárral, kézműves bemutatókkal, játékos tudáspróbával és díszített tojások tárlatával nyílik meg szombaton a Magyar Mezőgazdasági Múzeum hagyományos húsvéti kiállítása.
2008. február 29. péntek 15:20 - Hírextra

Csaknem ezer négyzetméteren kap helyet az egy hónapon át tartó programsorozat. A látogatók különféle színek alapján jutnak el egy-egy látnivalóhoz, vagy eseményhez. Aki a narancs színű úton indul el az a húsvét jeles napjaihoz fűződő hagyományokat, szokásokat, valamint az ünnep jellegzetes tárgyait, eszközeit ismerheti meg. A kiállítási anyagot négy szempont szerint csoportosították: tojásírás-történeti, egyházi, húsvéti jelképek és néphagyomány alapján - mondta a távirati irodának Huth Anna, programszervező.

A zöld úton haladók az óriás hímes tojásokhoz jutnak, amelyek a tavasszal kapcsolatos kérdéseket rejtenek. A helyesen válaszolók jutalmat kapnak. A kék út végén a tojásdíszítés különböző módjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők és láthatják a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményéből származó díszes tojásokat. Ugyancsak ez az út visz a kézműves népszokások és ünnepi díszek elkészítésének színhelyére.

Az idei húsvéti kiállítás újdonsága a virágkiállítás és vásár, amelyen a tavasz kedvelt növényeiből láthatnak válogatást azok, akik ellátogatnak március 1. és 30. között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását