2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem korrigálják a hibát

Az egészségbiztosítási törvényhez benyújtott MSZP-s módosító indítványok nem korrigálják annak hibáit, nem reagálnak a társadalom által megfogalmazott kritikára - közölte Cser Ágnes szakszervezeti vezető pénteken Szegeden.
2008. február 9. szombat 08:11 - Hírextra

"Megdöbbentően lenézik a választópolgárokat" - mondta az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Ha a törvény preambulumában az szerepel, hogy egybiztosítós egészségbiztosítás működik majd egészségpénztárakkal, attól a rendszer még nem lesz társadalmi egészségbiztosítás. Ha a szolgáltatásokat már nem a társadalombiztosítási intézményrendszer nyújtja, hanem megjelenik a profitérdekeltség, a tőke, akkor teljesen egyértelmű, hogy a rendszer nem lesz nemzeti hatáskörben működő társadalombiztosítás - fogalmazott a szakszervezeti vezető.

Magyar Anna, a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének fideszes elnöke elmondta, a kórházakat rendkívül nehéz helyzetbe hozhatja az, hogy a törvény szerint a pénztáraknak nem lesz kötelező szerződést kötniük a betegellátó intézményekkel. Ez a kis kórházak elsorvadásához vezethet, a térségben élők pedig ellátás nélkül maradhatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását