2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

300 ezeren a Titanicon

Sikeres volt a magyarországi Titanic-kiállítás: a kedden este zárult tárlatot mintegy 300 ezren tekintették meg Budapesten - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2008. február 6. szerda 12:04 - Hírextra

A közlés szerint a Titanic a világ egyik legnépszerűbb tárlata lett, 1991 óta a világ 18 országában 16 millió látogatót vonzott.

A látogatottság Magyarországon is óriási volt: 2007. szeptember 1. és 2008. február 5. között majdnem 300 ezren váltottak belépőt a "páratlan időutazásra"; az utolsó hétre is elővételben elkeltek a jegyek - közölték a szervezők.

A Millenáris Fogadóban berendezett tárlatot eredetileg három hónaposra tervezte a szervező ShowTime Budapest és az RTL Klub, de a hatalmas érdeklődés láttán még két hónappal meghosszabbították.

Az Eredeti leletek - igaz történetek című, csaknem ezer négyzetméteren berendezett tárlat korának legnagyobb óceánjárójáról szólt, amely első útján, 1912. április 14-én jéghegynek ütközött és elsüllyedt.

A Titanic katasztrófája 1517 áldozatot követelt. A 4 ezer méter mélyen nyugvó roncs helyét 1985-ben fedezte fel Robert Ballard expedíciója. A tárgyakat több éves munka eredményeként hozták a felszínre. Ezek közül háromszázat vonultatott fel a tárlat.

A kiállítás bemutatta a Titanic megépítését a tervezéstől a vízre bocsátásáig, továbbá a roncs felderítésére szerveződött expedíciót, a leletek felhozatalát és konzerválását.

A látogatók megtekinthettek a hajóról származó tárgyakat: étkészleteket, üvegeket, edényeket, láthatták a rekonstruált luxuslakosztályt és a harmadosztályon utazók puritán kabinját is.

A szervezők nemcsak tartalmában, hanem kivitelezésében is páratlannak nevezték a tárlatot, utalva arra: Magyarországon először hívtak segítségül modern, amerikai kiállításrendező módszereket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását