2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Évadnyitó frakcióülést tart az MSZP

Hétfőn tartja idei első hivatalos frakcióülését az MSZP országgyűlési képviselő-csoportja: a frakció ezen az ülésen dönt az egészségbiztosítási törvényhez benyújtandó módosító javaslatokról, illetve a Fidesz megerősítő népszavazást célzó kezdeményezéséről
2008. február 3. vasárnap 14:27 - Hírextra

A szocialista frakció eddig mintegy harminc módosító indítványt készített, ezek között szerepel Tóth Károly javaslata a vizitdíj megszüntetéséről, illetve a pénztárak irányító testületeinek összetételéről.
Az MSZP egészségpolitikusai közül Kökény Mihály korábban közölte: várhatóan a működés garanciáit és a társadalmi kontrollt erősítik a törvényben a szocialista képviselők.

Karsai József, a battonyai térség szocialista országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-vel közölte: a február 11-i parlamenti szavazáskor nemmel fog voksolni az egészségbiztosítási törvényjavaslatra, akkor is, ha ezért kizárják az MSZP-frakcióból.

Ugyancsak szóba kerül a frakcióülésen a Fidesz megerősítő népszavazást célzó kezdeményezése, amellyel az ellenzéki párt azt akarja elérni, hogy az Országgyűlés fogadja el erről szóló határozati javaslatukat, így referendumot lehetne tartani az egészségbiztosítási törvényről.

Ezzel kapcsolatban Mandur László, az Országgyűlés szocialista alelnöke pénteken azt mondta, frakciójuk nem fogja megszavazni a javaslatot.

A szocialista képviselőcsoport januárban három informális frakcióülésen tárgyalt az egészségbiztosítási törvényről, a népszavazási kampányról és a kormányzati teendőkről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását