2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Még jobban el vagyunk adósodva

Tovább nőtt decemberben a lakáscélú hitelek állománya – derül ki a Magyar Nemzeti Bank statisztikájából. Év végén a lakosság adóssága elérte a 3137,8 milliárd forintot, ami 438,3 milliárddal volt több, mint 2006 decemberében.
2008. február 2. szombat 14:02 - Hírextra
Az előző év utolsó hónapjában felvett, forintalapú fogyasztási hitelek értéke 21,9 milliárd, a lakáscélúaké 9,4 milliárd, míg az egyéb hitelek értéke 7,1 milliárd forint volt. Bár decemberben kevesebb svájcifrank-alapú lakáshitelt vettünk fel, mint egy hónappal korábban, értékük még így is 58,6 milliárd forintot tett ki, az új fogyasztási hitelek értéke pedig 73,8 milliárd forint volt.

Az euróalapú hitelekből az előzőknél jóval kevesebbet, 2,4 milliárd forintnyit vettünk fel. Mindeközben a kamatlábak szinte változatlanok maradtak, egyedül a lakáscélú euróhitelek átlagos kamatlába és hitelköltség-mutatója ért el éves rekordot. A kamatláb 6,57 százalékot, a hitelköltség-mutató 7,44 százalékot tett ki decemberben.

A lekötött betét még mindig kedvelt megtakarítás Magyarországon, decemberben 687,4 milliárd forintot tettünk félre ebben a formában.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását