2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Volvo szerint nem volt fékhiba

A Volvo autógyár vitatja azt a csütörtöki francia bírósági ítéletet, amely a cég által gyártott gépkocsi fékrendszerének hibáját minősítette egy 1999-ben bekövetkezett, két gyermek életét követelő baleset fő okának és ezért 200 ezer euró (52 millió forint
2008. február 1. péntek 21:16 - Hírextra

Marc Debord, a Volvo Automobiles France ügyfélkapcsolati igazgatója bejelentette, hogy a cég, miután megvitatta a kérdést a vállalat svédországi, gothenburgi központjával, úgy döntött, hogy megfellebbezi az ítéletet.

Olle Axelson, a Volvo svédországi szóvivője külön nyilatkozatban szögezte le, hogy nem a fékrendszer volt hibás. "Tragikus baleset volt ez minden érintett számára, de nem a fékekben volt a hiba" - hangoztatta.

A csütörtöki verdikt szerint a baleset közvetlen oka ugyan az volt, hogy a vezető későn fékezett, de a tragédia nem következett volna be, ha a fék rásegítő rendszere nem mondja fel a szolgálatot, amint azt az autó vezetője kezdettől fogva hangoztatta. A bíróság szerint a Volvo többször hajtott végre kisebb módosítást a szóban forgó típus fékrendszerén, tehát tudatában volt annak, hogy az nem tökéletes.

Ebből az okfejtésből következett, hogy a gépkocsi vezetőjét csak hat hónapi, felfüggesztett börtönbüntetésre, és alig 300 euró pénzbírságra ítélte a saverne-i bíróság - ami az áldozatok családtagjainak felháborodását váltotta ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását