2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Másodszor szült ugyanannál a tűzoltónál

Másodszor szülte meg gyermekét a tűzoltóság mentőkocsijában csütörtökön egy 28 éves portugál anya, méghozzá ugyanannál a tűzoltónál, aki négy éve segédkezett a szülésnél, hasonló körülmények között.
2008. január 31. csütörtök 18:24 - Hírextra

José Alves, a fiatal tűzoltó éjszakai ügyeletes volt, amikor laktanyájukba befutott a telefonhívás: a tűzoltók segítségét kérték ahhoz, hogy a vajúdó anyát elszállítsák a 16 kilométerre lévő szülőotthonba.
"Amikor fiatal kollégámmal együtt a házhoz érkeztünk, az asszonyt beemeltük a mentőkocsiba, de még mielőtt megtettük volna az utat, megjött a baba. Minden úgy történt, ahogy kellett, negyedórába sem telt el" - mondta el tűzoltó. A kislány helyi idő szerint 1 óra 34-kor, éjszaka jött a világra a mentőkocsiban.

A fiatal, háromgyermekes anya már 2004-ben is életet adott ugyanabban a mentőautóban egy gyermeknek, és akkor is José Alves bonyolította le a szülést. "Pedig nem ismerjük egymást, tiszta véletlen, hogy a laktanya száz tűzoltója közül megint éppen én voltam az ügyeletes" - mondta el az alkalom csinálta "bába" az AFP francia hírügynökségnek, hozzáfűzve: "Lassan már egészen megszokom ezt, de a társamnak, aki éppen huszadik születésnapját ünnepelte, ez volt az első alkalom, és nagy esemény volt számára a szülésben való segédkezés."

A tűzoltókat, mihelyt megérkeztek a szülőotthonba, már hívták is egy újabb szüléshez. Így átadták a kismamát és újszülött kislányát, és már indultak is, a másik vajúdó anyáért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását