2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A herceg, a színésznő és a DVD

Cate Blanchett színésznővel akarta megcsináltatni elromlott DVD-lejátszóját Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő kínos elszólásairól hírhedt férje, miután értesült róla, hogy a vele beszélgető világhíresség "filmekkel foglalkozik".
2008. január 31. csütörtök 11:41 - Hírextra
A 86 éves edinburgh-i hercegnek a londoni Buckingham-palotában, egy fogadáson mutatták be az Oscar-díjas, ausztrál születésű színésznőt. Amikor a csevegés során Blanchett megemlítette, hogy a "filmiparban" tevékenykedik, Fülöp ezt úgy értelmezte, hogy egy filmtechnikai szerelővel van dolga, és elkezdte neki magyarázni, hogy mi a baj DVD-lejátszójával.

A csütörtöki The Sun című brit lap által idézett udvari bennfentes szerint a herceg elmondta Blanchettnek, hogy "valami drót lóg kifele" a gép hátuljából, és megkérdezte a színésznőt: nem tudja-e véletlenül, hogy az mi célt szolgálhat.

Cate Blanchett udvariasan elmagyarázta az idős fenségnek, hogy ő nem technikus, hanem színésznő. A legnagyobb brit bulvárlap forrása szerint ugyanis Fülöp nem ismerte fel beszélgetőpartnerét, annak ellenére sem, hogy Blanchett két filmben is megszemélyesítette a herceg feleségének elődjét és névrokonát, I. Erzsébet királynőt.

Fülöp bakijaitól már jó ideje rettegnek az udvari protokollosok. Leghíresebb nyilvántartott elszólásainak egyike Magyarországon hangzott el, 1993-ban, amikor egy brit turistának azt mondta: maga még nem lehet itt olyan régen, hiszen nincs is sörhasa.

Előkelő helyen jegyzik hivatásos udvari megfigyelők azt a figyelmeztetését is, amelyet 1986-ban intézett Kínában tanuló brit diákokhoz, mondván: ha túl sokáig maradnak, ferdeszeműen térnek haza.

Néhány éve, az egyik skóciai elektronikai gyárban tett látogatása alkalmával, egy szerinte kevéssé sikerült termékre azt mondta: ez úgy néz ki, mintha egy indiai rakta volna össze.

A Kajmán-szigeteki alattvalóktól azt találta kérdezni 1994-ben, hogy legtöbbjük nem kalózok ivadéka-e, ausztráliai bennszülöttektől 2002-ben pedig azt, hogy még mindig "ilyen dárdákat hajigálnak-e".

Egy brit aktivistának, aki két gyermekét vesztette el lakástűzben, és azóta a füstérzékelők kötelezővé tételéért kampányol, a herceg egy ízben arra panaszkodott, hogy az ő fürdőszobájában is van ilyen szerkezet, de fürdés közben, a gőztől minduntalan megszólal...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását