2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Pauk György tanítványainak hangversenye

Pauk György, az Angliában élő, magyar származású hegedűművész tanítványainak előadásában hallhatott komolyzenei összeállítást a közönség a londoni Magyar Kulturális Központ idei első hangversenyén.
2008. január 29. kedd 17:27 - Hírextra

A fiatal tehetségek - Qui Wu, Charlotte Bonneton és Grace Lee - Beethoven, Bartók és Fauré műveket adtak elő az intézet kamaratermében, nagy sikert aratva. A hegedűművészeket a japán származású Tadashi Imai kísérte zongorán - tájékoztatta a londoni Magyar Kulturális Központ az MTI-t.

Pauk György tavaly decemberben a Fesztiválzenekar "titok" koncertjein vett búcsút a pódiumtól. A világhírű hegedűművész akkor azt nyilatkozta a távirati irodának, hogy több mint 55 évig járta a világot, sokat utazott, de ideje nagy részét felkészüléssel töltötte. A jövőben úgy szeretne utazni feleségével, hogy bejárhassa a múzeumokat, megnézhesse a nevezetességeket.

Pauk György 1936-ban született Budapesten. Zeneakadémiai tanulmányait Zathurecky Edénél, Weiner Leónál és Kodály Zoltánnál végezte. Londonban 1961-ben debütált a Royal Festival Hallban. 1987 óta tanít a londoni Királyi Zeneakadémián. Szülő- és választott hazájában is részesült állami elismerésben. Magyarországon 1998-ban Köztársasági Érdemrenddel tüntették ki nemzetközi zenei tevékenységéért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását