2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ficsor bemutatkozott

Intenzívebbé szeretné tenni a kormány és a képviselők közötti kapcsolatot Ficsor Ádám, a miniszterelnök pénteken munkába álló kabinetfőnöke, aki részt vett az MSZP-frakció informális ülésén kedden. Erről Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes tájékoztatta a
2008. január 29. kedd 17:48 - Hírextra

Az új kabinetfőnök azt kérte a képviselőktől, mondják el, melyek azok a területek, amelyeken problémák vannak, amelyeken javítani kell - mondta Kovács Tibor. Hozzátette: a február elsejével kinevezett kabinetfőnök egyelőre ismerkedik a területtel, szakmai elképzeléseit most alakítja ki, ezért erről még nem tudott részleteket mondani.

Kovács Tibor azt mondta: amiben Ficsor Ádám úgy érzi, van javítanivaló a korábbi időszakhoz képest, az az, hogy a kormány és a képviselők között intenzívebb és gyakoribb kapcsolat legyen, mint az elmúlt időszakban. A leendő kabinetfőnök azt ígérte, hogy a február 4-i frakcióülésen ismerteti elképzeléseit - fűzte hozzá a politikus.

A frakcióvezető-helyettes megjegyezte: több képviselő is emlékeztetett arra, hogy a földművelési tárcánál szakállamtitkárként dolgozó Ficsor Ádám jó kapcsolatokat tartott fenn a frakció munkacsoportjaival.

A 28 éves Ficsor Ádám február 1-től tölti be a kabinetfőnöki posztot, amelyen Gál J. Zoltánt váltja. Ficsor Ádám korábban a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkáraként dolgozott.

Kovács Tibor tájékoztatása szerint Kondorosi Ferenc, az Új rend programjáért felelős kormánybiztos a frakcióülésen számos területet említett, ahol a jogalkotás pontosítására van szükség.

A frakcióvezető-helyettes példaként a közlekedést, valamint az államigazgatási ügyintézés és a bírósági döntések elhúzódását említette.

Az MSZP február 4-én tartja egész napos évadnyitó frakcióülését. A tanácskozáson várhatóan döntenek az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, az Országgyűlés által elfogadott, de ki nem hirdetett törvényhez benyújtott módosító indítványokról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását