2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fiala: Havas egy motiválatlan, 110 kilós ember

Fiala János mai Kelj fel Jancsi műsora a Pont FM 88.1-en motivációs gondokkal küzdött. De csak az elején. A műsor végére határozottan magára talált a műsorvezető. Téma volt ma a szerbiai elnökválasztás, Orbán tegnapi beszéde, de még Havas Henrik új műsora
2008. január 29. kedd 14:00 - Malina Adrienn

Miért bágyadtabb a Kelj fel Jancsi műsora mostanában? Ez a kérdés sokakban felmerült, köztük Fiala Jánosban is. ”A tegnapi nap is a béke szigete volt és csak nagyon nehezen sikerült, némi segédlettel elrontani” – mondta a műsorvezető. Ez a műsor lehet rossz, ha a hallgatók és a műsorvezető nem talál egymásra. „A lendület, ami belülről hajtja a műsort, kívülről pótolni nem lehet. Ha ez a lendület nincs meg, a műsor van, de minek?”

A hallgatóktól is azt várta, hogy megmondják, miért jó ez a nap, illetve kiben milyen motiváció van arra, hogy egyáltalán felkeljen az ágyból 2008. január 29-én. Az egyik betelefonáló, azt mondta, neki már megérte, hogy Szlovákiába megy. Átautózik Budapesten, ahol fogható a Pont FM rádió, így ő is hallgathatja a műsort. Fiala válasza erre az volt, hogy neki ez öröm, viszont hogy bejöjjön dolgozni, ahhoz kevés.

Azon gondolkoztam, mi tévő legyek a Földön – kezdte Fiala a filozofálgatást. „Egyszerűbb volt régen amikor kirúgtak valami vélt vagy valós botrányom után. Egyszerűbb volt, amikor még folyamatosan szerelmi bánatok között fetrengtem.”

A műsor sajátosan dadog, de valamit mégis mond. Hogy mi lesz holnap? A hallgatók többsége fél, szorong, de van, aki örömet érez.

Fiala folytatva az elmélkedést kicsit a szakmára is kitért. Elmesélte, hogy este, korán lefeküdt, de így is tallózott kicsit a tévében. Aminek jelentősége egy 10-es skálán 1-est érdemelne. Nézte az embereket, akik kollégák, vagy legalábbis annak kellene, hogy tartsa őket. Arra jött rá, hogy ennyi motiválatlan, rossz, szerkesztetlen és vezetőség által nem követett műsort még életében nem látott.

A műsor mai vendége Kakuk György volt Koszovóból, a koszovói helyzetről. Amit tudni kell a szerb elnökválasztásról. Az első hivatalos részeredmények szerint Tomislav Nikolic, a szerb radikálisok nacionalsitaként emlegetett vezére nyerte a szerbiai elnökválasztás első fordulóját.
Nikolic, a Szerb Radikális Párt alelnöke közölte: a második forduló döntő lesz, és meghozza a várt változásokat. Tadic meggyőződését fejezte ki, hogy a második fordulóban a választópolgárok Szerbia európai jövője mellett voksolnak majd.

Fiala: Kell-e beszélnünk, és ha igen, akkor milyen részletességgel a szerbiai elnökválasztásról?

Kakuk: Mindenképpen. Szerintem ez egy fontos dolog. Koszovó szempontjából azért várunk még ezzel a függetlenségi dologgal, mert még Szerbiában nem zajlott le az elnökválasztás.

Fiala: A „várunk” azok kik?

Kakuk: A Nemzetközi Közösség. Diplomáciai források egyértelműen megmondták az albánoknak, hogy addig kell várni a függetlenség kikiáltásával, amíg Szerbiában nincs meg az elnök.

Fiala: A jelenlegi állás szerint a szerbeket meg lehet győzni, hogy ne ezt a Nikolicot segítsék az elnöki székbe?

Kakuk: Ő nyerte meg az első fordulót, ezt ne felejtsük el. Ráadásul olyan körülmények mellett, amik eddig Tadicnak kedveztek. A részvételi arány is magas volt. Nagyon szoros lesz a verseny, ez egészen biztos.

Fiala: Az EU nem viselkedik kicsit kétszínűen? Mennyire van megijedve egy esetleges Nikolic által vezetett Szerbiától?

Kakuk: Szerintem nagyon. Az a legnagyobb probléma, hogy a radikálisok mindenféle kommunikációt lezártak. A szerbek pedig polgári ellenállást helyeztek kilátásba.

A műsor ezt követően egy érdekes történettel folytatódott. Egy filmforgalmazóról és az APEH-ról szólt a sztori. Fiala nem mondott neveket, konkrétumokat, mert nem szerette volna, ha ráismerne a közönség. A filmforgalmazónál a filmek besorolása nem volt megfelelő. Azzal még nincs baj, hogy forgalmazzák, de így x összegű kulturális járulék helyett csak y összeget fizetnek. Az APEH emberei időt, pénz, és energiát nem kímélve dolgoztak az ügyön, majd a feltárt eredményekkel szembesítették a céget. Ezt követően a filmforgalmazók összedugták a fejüket és levelet írtak „nagy embereknek”. Talán még a pénzügyminiszternek is. Végül az a döntés született, hogy az APEH ezen eljárása nem fogja gazdagítani a költségvetést. A többi filmforgalmazó persze aggódik. Az APEH munkatársai ki vannak borulva. Fiala pedig azon gondolkozik, hogy Örkény országának muszáj-e Örkény országának maradni.

„Itt élünk, és maradjunk abban, hogy a történet nem igaz. Mikor én ezt hallottam arra gondoltam, hogy ha én ezt elmondom, van-e félni valóm. De már teljesen mindegy, mert elmeséltem önöknek” – zárta le Fiala.

Ezt követően a műsorban szó volt még Orbán Viktor tegnapi beszédéről, Szetey Gábor távozásáról, a 4-es metróról, és a mallorcai metróról. A politikáról egy hallgatóval megegyezett Fiala véleménye. „Miért nem zavarjuk el az egész politikai elitet? Aki engem Orbán-fóbiával vádol, az élje meg egyszer, hogy a fék helyett a gázra lép.”

Maradva a motivációnál az egyik hallgató a 10-es skálán, 10-esre értékelte a műsort és neki már ezért megérte felkelni ma reggel. Fiala azonban talált még egy motiválatlan embert. Havas Henriket. A Story TV legújabb arca megkezdte tevékenységét a csatornán. „Egy motiválatlan, 110 kilós ember, de a másodikban lehet, tévedek. A világ egyik legtehetségesebb embere volt. Amikor a porcelánt kiégetik, annak is van egy hőfoka és időtartalma. Na, Havas ebben a kemencében tovább maradt a kelleténél” – mondta Fiala.

Kitért még az MTV elnökválasztására is, és arra, hogy a Kelj fel Jancsi szempontjából az MTV-nek nem lesz elnöke, így Fiala jövőjét illetően sem fog képbe kerülni a magyar közszolgálati televízió.

Aki a műsor további részleteire is kíváncsi, az meghallgathatja az ismétlést hajnali fél 1 és 2 között a Pont FM 88.1-en.

Forrás: Pont FM 88.1
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 2. 17:15
Fiala és Havas nem egy kategória.
Gyakran bele-bele hallgatok Fiala műsorába. Hol jó a műsor, hol kevésbé, vannak szép - és arculcsapásszerű - pillanatok.
Az nem kétséges, hogy Fiala a rádiózás különleges és tehetséges alakja. Unikum.
Azonban a trágárság, a gyűlölködő zsidózás, az egyes betelefonálók primitív mocskolódása elkeserítő. (Ez is látlelet.)
miki
2008. január 30. 19:47
Mindketten hányingert keltenek (nemcsak) bennem
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását