2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tabajdi Csaba agrárakadémiát akar

"A Közös Agrárpolitika mai formájában fenntarthatatlan és finanszírozhatatlan. Elkerülhetetlen a KAP reformja. Az elkerülhetetlennek az élére kell állni (Charles de Gaulle). Tabajdi Csaba, az MSZP EP Delegáció vezetője, az Európai Parlament Mezőgazdasági
2008. január 25. péntek 15:58 - Hírextra
A Magyarországon eddig nem létező újszerű rendezvény fórumot ad az európai és a magyar agrárium jövőjéről szóló átfogó szakmai vitákra. Az április 11-12-én megrendezésre kerülő nagyszabású, kétnapos rendezvénynek a Hajdú-Bihar megyei Nádudvar ad otthont, vendéglátó és társszervező Csontos János országgyűlési képviselő. A szakmai előadások, eszmecserék mellett az akadémia gazdag kulturális programot is kínál, az agráriumhoz kapcsolódó kiállítások, közösségi események formájában.

Tabajdi Csaba hangsúlyozta, hogy az Agrárakadémia hiánypótló kezdeményezés: "Franciaországban, Hollandiában évi rendszerességgel összegyűlnek az agrárium kulcsszereplői, hogy megvitassák az európai agrárpolitika stratégiai kérdésekeit. A magyar mezőgazdaság jövője szorosan összefügg az unió Közös Agrárpolitikájának sorsával. Éppen ezért itthon is égető szükség van egy átfogó társadalmi párbeszéd megindítására mindenekelőtt az agrárium szereplői, a kormányzat, az európai parlamenti képviselők, a termelők, érdekképviseleti szervek, civilek között a KAP jövőjéről, a magyar mezőgazdaság fejlődési lehetőségeiről, a közös teendőkről. Nem egyszeri rendezvényről, hanem hagyományteremtésről van szó, ezt követően minden évben megrendezésre kerül majd az Agrárakadémia, rendszeres fórumot biztosítva a jövőnket meghatározó viták lefolytatásához."

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását