2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem vonták vissza a határozatot

Az azonos számú támogató és elutasító szavazat miatt csütörtökön nem vonta vissza a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága azt a határozatát, amelyben három évre terület-használati engedélyt adott a Baross téri aluljáróban lévő 15 Mahir-pavilon műk
2008. január 24. csütörtök 18:14 - Hírextra

Demszky Gábor főpolgármester a testület decemberi döntésének végrehajtását önkormányzati érdekre hivatkozva felfüggesztette. Álláspontja szerint a pavilonok működése zavarná a 4-es metró építéséhez kapcsolódó közműfeltárásokat és a rövidesen megkezdődő főgyűjtőcsatorna-építést. Többen, köztük kormánypártiak is, úgy vélték, hogy a főpolgármesternek felesleges eltérő véleménye esetén a bizottságot új eljárásra felszólítania. Célszerűbb, ha egyből a közgyűlés elé terjeszti álláspontját, a testület pedig ennek ismeretében végső döntést hoz.

További egyeztetések igénye miatt ezúttal sem döntött a bizottság féltucatnyi kikötő kialakítási lehetőségéről a Duna V. kerületi szakaszán.

Az I. kerület kérésére hozzájárult a testület ahhoz, hogy a Bem rakparton kopjafa jellegű emlékfát állítsanak a 2006. augusztus 20-án balesetet szenvedettek emlékére.

A XXII. kerület álláspontját támogatva a városrészben az Agneli utca névadójának megváltoztatását javasolja a bizottság a döntésre jogosult közgyűlésnek.

Az utca névadója jelenleg Agneli Lajos, aki a Tanácsköztársaság idején a helyi direktórium tagja volt. A kerület az ugyanolyan vezetéknevű Agneli Lambertről, a nemzetközi hírű paprikanemesítőről szeretné elnevezni ezt az utcát. Így a vezetéknév azonosságát felhasználva az utcanévtáblák meghagyásával valósítanák meg az utcanév megváltoztatását. Az új névadónak az utca elején külön tábla állítana emléket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását