2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kende: Egy barom voltam

Fiala János mai Kelj fel Jancsi műsora a Pont FM 88.1-en megpróbálta tisztázni Kende Péterrel a műsorvezető tegnapi kijelentését. Fiala azt mondta: Kende, olyan, mint egy baloldali Tomcat. Ma reggel Kende Péter volt a műsor vendége, és reagálhatott a hall
2008. január 22. kedd 14:58 - Malina Adrienn

Fiala mai műsorát egy vendég határozta meg, és a sok hallgatói telefon. Téma volt a kapitánykérdés, a tőzsde, „vagy amit akartok”, a traffipax, az ittas vezetés és a zsidózás.

Egy hallgató arra jutott, hogy nincs szükség, hogy megint cirkusz legyen a műsorban. Ez arra vonatkozott, hogy minek hívta Fiala, Kende Pétert. A műsorvezető egyszerűen zárta le a dolgot: „Nem a kedélyeket akarom borzolni, hanem műsort készítek.”

„Kende Pétert nem kell szeretni, de legyünk szalonképesek”- kérte a hallgatókat Fiala János. A tegnapi adásban elhangzott kijelentés, gyorsan visszajutott Kende Péter fülébe. Fiala úgy gondolta, ha már a nyilvánosság előtt dolgoznak mind a ketten, akkor ott próbálják megvitatni a történteket.

Kende, az egyik hallgatói telefon kapcsán elmondta: a világ semennyit sem ment előre. Nagyon megváltozott, de az emberi értékek tekintetében nem történt változás. Egy másik hallgató az írásról kérdezte. „Írok most olyanról, ahol szerintem ártatlanul ítéltek el embereket. A Tánczos Gábor ügyben is sok száz oldalt végig olvastam, de arra jutottam, hogy én ezzel nem foglalkozok."

Rátérve a múlt pénteki eseményekre Kende elmesélte: Nem az volt a baj, hogy elvezettek, hanem, hogy ha ezt nem teszik meg, akkor valószínűleg meglincselnek. Azoknak a rendőröknek, akik ott kimenekítettek, az életemet köszönhetem. Olyan lincshangulat volt, amit el sem tudtam képzelni. Mikor odamentem a Vas utcába egy barom voltam. A becsületem, a tisztességem megköveteli, hogy nem hagyom magukra a cigányokat. Hülye voltam, hogy nem győződtem meg arról, hogy mennyien lesznek ott. Nekem olyan a stílusom, amilyen, úgy szerepelek, ahogyan, erős indulati töltéssel. De én így is élek. Szerintem ezt az országot 1985 óta küldik padlóra, folyamatosan és megállás nélkül.

Fiala arra a kérdésére, hogy „ki valójában Kende Péter?”, azt válaszolta: Elsősorban író. A könyveimet szeretem írni, ahhoz anyagot gyűjteni, kutatni, elmerülni benne.

A műsor után megkérdeztük Kende Pétert, hogy milyen volt a ma reggele a Pont FM-en.

Hogy érezte magát a műsorban?

Kitűnően. Rendkívül korrekt eljárásnak találtam Fialától, hogy miután tegnap olyasmit mondott, amit én helytelennek tartok, erre élő adásban tért vissza. Ez egy kiemelkedően korrekt hozzáállás. Teljes mértékben letisztáztuk a tegnapi műsorban rám vonatkozó kijelentést.

A nézői telefonokon nem lepődött meg?

Szoktam hallgatni ezt a műsort, úgyhogy nem lepődtem meg, tudom, hogy mik szoktak ott folyni. Ha az ember vállal ilyen szereplést, azzal azt is vállalja, hogy leanyázzák, és elküldik ide, meg oda. Ezzel nincs semmi baj. Amúgy is van egy honlapom, eltudja képzelni, hogy ott mi mindent vágnak a fejemhez.

Aki a további részletekre kíváncsi, az meghallgathatja a műsor ismétlését hajnali fél 1 és 2 között a Pont FM 88.1-en.


Forrás: Pont FM 88.1
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását