2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Takács Albert: az ügyészségnek lépnie kell

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint az ügyészségnek lépnie kell a bíróság előtt álló rendőrök ügyében. Takács Albert hétfőn Budapesten azt mondta: azokat kell felelősségre vonni, akik a 2006. őszi túlkapásokat elkövették, mert ezek a rendőrök s
2008. január 21. hétfő 15:00 - Hírextra
"Az ügyészség esetében itt egyértelmű cselekvési kényszer lenne (...), hiszen nyomozó és vádhatóság" - hívta fel a figyelmet a szakminiszter arra az újságírói kérdésre, mi a véleménye arról, hogy az ügyészségi szóvivő szerint nem a 2006. őszi demonstrációkon bűncselekményeket elkövető rendőrök ülnek a vádlottak padján.

Ha tudja, hogy nem arról a személyről van szó, akinek a vádlottak padján kellene ülnie, "miért nem terelik az eljárást olyan mederbe, hogy azt vonják felelősségre, akit kell"? - vetette fel.
Ha egy rendőr a hatáskörét túllépi vagy túlkapást, bűncselekményt követ el, felelősségre kell vonni - szögezte le.

Közölte, azt kérte a rendőrségi vezetőktől, hogy ha van "olyan rendőr, akivel szemben eljárást le kell folytatni, azzal szemben az eljárást le kell folytatni". Az a rendőr, aki egy tömegdemonstráción túlkapást, bűncselekményt követ el, az nem csak a demonstrálókra, hanem rendőrkollégáira is veszélyes, és tűrhetetlen, hogy ezek felelősségre vonás nélkül maradjanak - hangoztatta a szakminiszter.

Két fővárosi bíró hasonló kijelentéséről szólva azt mondta, "furcsállja", hogy "ilyen jellegű" kijelentéseket tettek, hiszen, mint mondta, a bíróságnak is megvannak az eszközei arra, hogy a jogszabályi előírásoknak érvényt szerezzen.

Elmondta, jogilag mindkét testületnek megvan a lehetősége a "megfelelő személy" elleni eljárásra. Hozzátette: "nem jogilag" nem akarja értékelni a helyzetet, mert az, mint mondta, "talán nehezen egyeztethető össze a bíróságok függetlenségével, vagy az ügyészségnek a párhuzamos jogállásával".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását