2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Háromból ketten panaszkodnak a légszennyezettségre

Minden három pekingi közül kettő panaszkodik a kínai főváros levegőjének rendkívüli szennyezettsége miatt. Ez a végkicsengése annak a közvélemény-kutatásnak, amelynek eredményét hétfőn hozta nyilvánosságra a kínai nemzeti hírügynökség.
2008. január 21. hétfő 11:43 - Hírextra

 Az ötkarikás játékoknak augusztusban otthont adó metropoliszban a megkérdezettek 67 százaléka válaszolta azt, hogy Peking fő problémája a légszennyezettség, amelyet véleményük szerint alapvetően a hárommillió gépjármű idéz elő.

A válaszolók másik jelentős főfájása a közlekedés miatt van: a helyzettel elégedetlenek aránya kétharmados, miközben igen sokan felróják, hogy rendre késve érkeznek be munkahelyükre, illetve onnan haza.

A közvélemény-kutatásnak a negatívumok dacára az a rezüméje, hogy a pekingiek mintegy 60 százaléka örül annak, hogy a fővárosban él, lakóhelyét nagy többségük biztonságosnak ítéli, utóbbi dolgában ellenvéleményen a megkérdezetteknek 22 százaléka van.

A szmog amúgy visszatérő gondként jelentkezik az olimpiára készülő külföldi sportolók körében is: legutóbb, a hétvégén Haile Gebrselassie, a maratonfutás világcsúcstartója jelentette ki: ha Pekingben nem csökkentik drasztikusan a légszennyezettség mértékét, ő valószínűleg nem áll rajthoz az augusztus 8-án kezdődő játékok 42,195 km-es versenyén. A 34 éves etióp klasszis légzési problémákkal küzd, emiatt nem indult el a tavalyi, londoni maratonin sem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását